Herbeleef de eerste IIIF-Friday

12 nov 2020

Kon je er op 9 oktober niet bij zijn, bij de eerste van drie IIIF-Fridays? Wil je toch meer te weten komen over mogelijke toepassingen van de uitwisseling van beelden en IIIF in jouw organisatie? Geen nood: de eerste sessie kan je nu herbekijken én je kan je nog inschrijven voor digitale sessies op 20 november en 11 december.

Bij de eerste sessie kregen deelnemers een algemene introductie door Dries Moreels (Universiteitsbibliotheek Gent) over wat IIIF is en waarvoor je het kan gebruiken. Daarna werden verschillende praktijkvoorbeelden voorgesteld over de mogelijkheden van IIIF.

  • Praktijkvoorbeeld AfricaMuseum (Dieter Van Hassel)

  • Praktijkvoorbeeld Amsab-ISG (Kim Robensyn, Sofie Veramme en Tecle Zere)

  • Beeldbeheer: toegankelijkheidsprincipes inzetten binnen Authentication API: KMSKA (Nathalie Monteyne en Jeff Van Herck)

  • Gebruik van IIIF voor verschillende platformen / Vernieuwing set-up: LIBIS / KULeuven (Roxanne Wyns)

  • IIIF in de DAMS Antwerpen: Stad Antwerpen (Jeroen Budts, Inuits)

Deze sessie duurde anderhalf uur en kan je hieronder herbekijken. De presentaties vind je hier.

Zie je geen filmpje? Controleer even je cookie-instellingen, dan kunnen we deze inhoud ook aan jou tonen. Je cookie-instellingen aanpassen kan onderaan deze pagina. Klik op 'verander uw toestemming' vlak boven de tabel en vink 'voorkeuren' en 'statistieken' aan.

Dit najaar organiseren we samen met de Vlaamse Kunstcollectie, Openbare Bibliotheek Brugge en UGent nog twee sessies in de online reeks ‘IIIF-Fridays’. Tijdens de tweede sessie gaan we aan de hand van vijf praktijkvoorbeelden dieper in op het samenbrengen van collecties, storytelling, annotatie en transcriptie. De derde sessie is een interactieve vragenronde op basis van video’s van de IIIF Week 2020.

Registreer je hier.

Naast deze IIIF-Fridays organiseren we met dezelfde partners ook een IIIF-collegagroep. Wil je verder met ons rond dit thema werken, laat ons dan iets weten via info@iiifcollegagroep.be.

We halen de pagina op, even geduld...