Kennisbank

In deze kennisbank verzamelen we publicaties, tools en kennisplatformen die je verder kunnen helpen in je digitale archiefpraktijk. Je vindt hier vlot de weg naar rapporten, verslagen, aanbestedingsdossiers en techblogs van meemoo zelf.

Zoeken op CEST

Op projectcest.be vind je hoe je standaarden kan gebruiken bij het creëren, beheren en toegankelijk maken van je digitale erfgoedcollecties.

Zoeken op TRACKS

Op projecttracks.be vind je hoe je als kunstenaar of kunstenorganisatie met tools en richtlijnen aan archief- en collectiezorg kan doen.
Bekijk alle tools & kennisplatformen

Meest recente publicaties

Na 10 jaar onderzoek naar en projecten rond persistente identificatie vonden we het hoog tijd voor een studiedag. Want wat is er sinds 2013 gebeurd rond persistente identificatie in de erfgoedsector? Waar staat de sector vandaag en wat zijn de uitdagingen voor de toekomst? Op 19 september kwamen we samen met tal van deelnemers uit archieven, bibliotheken en musea om dit vraagstuk te ontleden.
In april en mei 2023 vond de 6e editie van het bootcamp open culturele data plaats. Deze keer namen we 13 deelnemers uit de cultureelerfgoedsector bij de hand om hen vertrouwd te maken met de principes van open culturele data én samen in te zoomen op de praktijk. Bijzonder dit jaar? In samenwerking met Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) organiseerden we in het kader van het bootcamp een Vlaams-Nederlandse kennisuitwisselingsdag over linked data.
Dit dossier heeft betrekking op de selectie van de Vlaamse Erfgoeddatabank, een nieuw centraal beheerd collectiebeheersysteem met bijhorende dienstverlening.
Bekijk alle publicaties