Wat doet meemoo?

Meemoo is er voor het digitale archief. Maar wat houdt dat concreet in? Hieronder zetten we onze kerntaken voor je uiteen. Die vallen uiteen in diensten die we verlenen aan onze contentpartners en diensten waar actoren uit cultuur, media en erfgoed, en het brede publiek, op kunnen rekenen.

Digitaliseren, duurzaam bewaren en digitaal beheer

Meemoo digitaliseert beeld en geluid van zijn contentpartners in cultuur, media en overheid, en organiseert de instroom van hun bestaande digitale collecties. Dit materiaal wordt duurzaam bewaard in ons archiefsysteem, waar onze contentpartners het materiaal kunnen beheren en klaarmaken voor hergebruik.

Content toegankelijk maken


De content die wij en andere organisaties in Vlaanderen bewaren, willen we graag laten zien. Daarom ondersteunen wij onze contentpartners en de ruimere cultuursector om hun materiaal toegankelijk te maken, ontsluiten we zelf geselecteerd materiaal via onze eigen kanalen en delen we de kennis die noodzakelijk is om aan de slag te gaan.

Kennis verzamelen en delen

Naast onze dienstverlening rond digitaliseren, duurzame bewaring en digitaal beheer verzamelen en delen we actief kennis over de verschillende aspecten hiervan, bijvoorbeeld via onze projecten, vormingen of bij het formuleren van adviezen.

Masterclass Publiek Domein 2019, Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0

Advies over digitaalerfgoedprocessen

Wie geen antwoord op zijn vraag vindt via onze website, kennisplatformen of vormingen, kan zijn vraag rechtstreeks aan ons stellen. Bovendien geven we ook advies over digitaalerfgoedprocessen via klankbordgroepen, werkgroepen en stuurgroepen waar we lid van zijn, en de verschillende tools die we ontwikkelen.

Samen projecten opzetten

Door samen te werken bereik je meer, maar hoe kan je precies met meemoo aan de slag? Ontdek hier wat voor projecten wij opzetten en met wie. We verwijzen je ook door naar meer informatie over hoe je contentpartner kan worden en onze diensten op maat.