Meemoo: een visie voor de toekomst, en het verleden

Meemoo is een vzw die zich met steun van de Vlaamse Overheid inzet voor de digitale archiefwerking van organisaties in cultuur, media en overheid. Samen met onze partners brengen we het verleden tot leven en maken we het klaar voor morgen. We stellen hun archiefmateriaal digitaal veilig en maken het toegankelijk en bruikbaar.

Zie je geen filmpje? Controleer even je cookie-instellingen, dan kunnen we deze inhoud ook aan jou tonen. Je cookie-instellingen aanpassen kan onderaan deze pagina. Klik op 'verander uw toestemming' vlak boven de tabel en vink 'voorkeuren' en 'statistieken' aan.

Waarom dit zo belangrijk is voor ons?

Om te begrijpen wat er vandaag gebeurt, heb je context nodig. Huidige en nieuwe generaties moeten dus de kans krijgen om aan de slag te gaan met het verleden. Dat verleden, gecapteerd in archiefmateriaal, kan de basis zijn voor verwondering, inzicht en creatie.

Om dit te realiseren gaan we enthousiast, onderbouwd en met de nodige expertise aan de slag: samen met ons netwerk werken we aan duurzame oplossingen, met de blik op de toekomst. We zijn steeds open en helder over wat we doen en hoe we dat aanpakken. Zo kan je de samenvattingen van onze jaarverslagen nalezen, onze historiek te weten komen of uitgebreid de resultaten van onze projecten verkennen.

Benieuwd hoe we deze visie iedere dag vertalen?

Lees hier wat we doen.

Ons iedere dag inzetten voor het rijke archiefmateriaal in Vlaanderen, kan door onze beheersovereenkomst met de Vlaamse Regering. In dit kader ontvangt meemoo een vijfjaarlijkse financiering, waarvoor we telkens een concreet meerjarenplan opzetten. De samenvatting voor de periode 2019-2023 lees je hier.

Blijf op de hoogte