IIIF-Friday 30 april

30 apr 2021

Samen met Vlaamse Kunstcollectie, Universiteitsbibliotheek Gent en Openbare Bibliotheek Brugge organiseren we binnenkort opnieuw een IIIF-Friday-sessie. Onze IIIF-Fridays zijn bedoeld om de sector te informeren over de toepassingen van beelduitwisseling en hoe IIIF hierbij kan helpen.

Wat is IIIF?

IIIF is kort voor International Image Interoperability Framework, een opkomende standaard voor beelduitwisseling. Het is een raamwerk van vier API’s dat de uitwisseling van beelden tussen verschillende systemen mogelijk maakt. Als je beeldenserver voldoet aan de IIIF-specificaties, wordt de uitwisseling van beelden hierdoor heel wat makkelijker.

Volgende IIIF-Friday op 30 april

Op 30 april van 14u tot 16u vindt de eerste IIIF-Friday van 2021 plaats. In de online sessie leggen we de basis van IIIF uit, zodat deelnemers er later zelf mee aan de slag kunnen.

Op het programma staat:

  • Aan welke voorwaarden moeten beelden voldoen om ze voor IIIF te kunnen gebruiken? - door Nastasia Vanderperren (meemoo)

  • Van beelden naar manifesten: de theorie van IIIF en het effect in verschillende viewers. - door Stefan Pauls (LIBIS)

  • Hoe bereid je je metadata voor en hoe worden die gepresenteerd in IIIF? - door Rob Wyse (Vlaamse Kunstcollectie)

  • De evolutie van IIIF 2.1 naar 3.0: wat zijn de verschillen en de nieuwe mogelijkheden? - door Alec Van den broek (Vlaamse Kunstcollectie/UGent)

Zie je geen filmpje? Controleer even je cookie-instellingen, dan kunnen we deze inhoud ook aan jou tonen. Je cookie-instellingen aanpassen kan onderaan deze pagina. Klik op 'verander uw toestemming' vlak boven de tabel en vink 'voorkeuren' en 'statistieken' aan.

Deelnemen is gratis. Registreer je hier om de uitnodiging met link voor de Teams-bijeenkomst te ontvangen.

Wil je meer weten over de Collegagroep IIIF? Neem dan zeker een kijkje op de website.

We halen de pagina op, even geduld...