Eerste OSLO-proefprojecten afgerond

9 mrt 2023

Denk jij bij het horen van ‘OSLO’ niet automatisch aan de Open Standaard voor Linkende Organisaties van de Vlaamse overheid, maar aan de hoofdstad van Noorwegen? Dan is deze update voor jou. De implementatie van deze Vlaamse domeinoverschrijdende uitwisselingsstandaard roept voor de erfgoedsector nog heel wat vragen op. Hoe het project Collectie van de Gentenaar - waarin wij partner zijn - hiermee aan de slag ging en de opgestoken expertise deelde? We doen het uitgebreid uit de doeken.

Eerder kon je al lezen dat wij ons binnen de Collectie van de Gentenaar scharen achter het Cultural Data Lab en de OSLO-werkgroep. Tijdens de OSLO-kickstart presenteerden we een eerste plan van aanpak om enkele instellingen te begeleiden bij het implementeren van de standaard. 

In 2022 zetten we deze woorden om in daden. We begeleidden het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG), het Memorial Museum Passchendaele 1917 en het Huis van Alijn in drie OSLO-implementatietrajecten. De opgedane kennis delen we nu met de brede sector, onder andere via dit nieuwsbericht. Want samenwerking: da’s de basis van OSLO! Wil je weten hoe dit in z’n werk ging, of hoe je zelf in vijf stappen met OSLO aan de slag kan? 

SAVE THE DATE

Op vrijdag 2 juni 2023 vieren we het slot van CoGent. OSLO kan op deze dag natuurlijk niet ontbreken! Ben jij ook van de partij? 

Collectie van de Gentenaar wordt gesubsidieerd door het Urban Innovative Actions-initiatief voor duurzame stedelijke ontwikkeling van de Europese Unie.

We halen de pagina op, even geduld...