Kickstart OSLO: de uitwisselingsstandaard voor cultureel erfgoed

27 jan 2022 | online

Data uitwisselen op een uniforme manier, hoe doe je dat? Op 27 januari kom je het van a tot z te weten tijdens de webinar over OSLO-Cultureel Erfgoed van de Collectie van de Gentenaar. Tijdens deze webinar ontdek je wat de OSLO-standaard voor jouw organisatie kan betekenen en leer je stap voor stap hoe je hem kan implementeren.

Wat?

OSLO is een uitwisselingsstandaard voor cultureel erfgoed, met als doel organisaties over domeinen heen te verbinden. Deze standaard kwam tot stand op initiatief van het Departement Cultuur, Jeugd en Media en Digitaal Vlaanderen en werd vormgegeven door een werkgroep van experten gespecialiseerd in linked data én experten uit de cultureelerfgoedsector.

Digitale collecties blijven vaak opgesloten binnen de muren van erfgoedinstellingen. Als oplossing implementeert de Collectie van de Gentenaar - een project waar meemoo enthousiast aan bijdraagt - de OSLO-standaard voor cultureel erfgoed. Tijdens deze webinar ontdek je de ervaringen met OSLO binnen dit project én de vier stappen die je moet doorlopen om de standaard zelf toe te passen in jouw organisatie.

Voor wie?

Wil je basiskennis over deze linkeddatastandaard opdoen of de eerste stappen zetten om OSLO te implementeren? Dan is deze webinar interessant voor jouw organisatie.

Meemoo organiseert deze activiteit in samenwerking met District09, in het kader van het project de Collectie van de Gentenaar. Daarover lees je hier meer.

Programma

Wat er op het programma staat?

  • Een introductie van het Departement Cultuur, Jeugd en Media - Hans van der Linden (Departement Cultuur, Jeugd en Media);

  • De implementatie van OSLO in vier stappen - Olivier Van D’huynslager (Design Museum Gent);

  • OSLO-mapping volgens het Invulboek Objecten, waarover je hier meer leest - Bert Lemmens (meemoo) en Olivier Van D’huynslager (Design Museum Gent).

Praktisch

De online webinar vindt plaats op 27 januari. Je kan je inschrijven tot 26 januari.

Afbeelding: Cogent

We halen de pagina op, even geduld...