Workshops Het Archief voor Onderwijs najaar

5 okt 2023 - 7 dec 2023

Een nieuw schooljaar? Dat betekent ook een reeks nieuwe vormingen over ons onderwijsplatform. Met deze workshops willen we lesgevers en lesgevers-in-wording helpen om meer uit audiovisueel lesmateriaal te halen. Met de hulp van onze ervaren leerkrachten verken je als lesgever Het Archief voor Onderwijs, vind je je weg in inspirerend lesmateriaal en pik je onderweg handige didactische tips en concrete werkvormen mee. Online, of op maat bij jou op school.

Het Archief voor Onderwijs

Wil je filmpjes of geluidsfragmenten inzetten tijdens de les? Op Het Archief voor Onderwijs vind je meer dan 26.000 video- en audiofragmenten van diverse Vlaamse cultuur-, media en overheidsorganisaties. Van moeilijke leerstof bevattelijker maken tot de mediawijsheid van je leerlingen aanscherpen: ook voor jouw vakdomein is er beslist bruikbaar materiaal te vinden op het platform.

Voor wie?

Deze workshops zijn gericht op lesgevers uit het lager, secundair en volwassenenonderwijs. Maar ook andere onderwijsprofessionals en studenten in een lerarenopleiding zijn meer dan welkom! Ontdek welke workshops aansluiten bij jouw profiel.

Op het programma dit najaar

Online vormingen voor lager en secundair

Dit najaar zetten we volop in op online workshops, opgedeeld per onderwijsniveau. Toegevoegd aan het aanbod? Méér en nieuwe vormingen gericht op het lager onderwijs. Maar ook als lesgever secundair kom je aan je trekken. Leer boeiende lessen te bouwen met audiovisueel materiaal, kom te weten hoe je uitdagende kijk- en luisteropdrachten maakt voor je leerlingen en ontdek - in primeur - hoe je samen met je collega's aan lesmateriaal kan werken.

Elke webinar bestaat uit een introductie tot het Het Archief voor Onderwijs, gevolgd door een blik op relevant audiovisueel materiaal en tips voor je vak, een competentie of thema.

Online en offline vormingen op aanvraag

Graag een workshop op maat met je collega's of vakgroep? Op aanvraag zakken we af naar jouw school, of organiseren we een online workshop naar wens.

Hoe kan je deelnemen?

Zin om achter de virtuele schoolbanken te kruipen? Bekijk hier het volledige vormingsaanbod van Het Archief voor Onderwijs voor dit najaar. Schrijf je tijdig in, want de plaatsen zijn beperkt.

Heb je een vraag? Je kan ons bereiken via workshops@onderwijs.hetarchief.be.
We halen de pagina op, even geduld...