Artinflanders.be in 't echt

6 jun 2023

Op onze kunst- en erfgoedbeeldbank artinflanders.be kan je duizenden kwalitatieve afbeeldingen van kunst en erfgoedobjecten uit Vlaamse collecties bewonderen en gratis downloaden. Op vraag leveren we ook beelden in hogere resolutie, bijvoorbeeld voor publicaties (zoals de Canon van Vlaanderen) en tentoonstellingen. Ook deze zomer kan je beeldmateriaal gemaakt voor artinflanders.be in levende lijve spotten. We tonen je graag waar je moet zijn.

Reproducties in de Sint-Baafskathedraal (Gent)


Ruim 10 jaar geleden ging de meticuleuze restauratie van het Lam Gods, het befaamde veelluik van de Gentse Sint-Baafskathedraal, van start. Vorige maand ging de laatste fase van de werken in: het volledige bovenste register van het geopende altaarstuk verhuisde naar het restauratieatelier in het MSK Gent. Als alles goed gaat, zal je het retabel in 2026 opnieuw in z'n oorspronkelijke staat kunnen bewonderen. Tot dan kan je terecht in het MSK om de restauratie vanachter glas mee te volgen. 

De lege plaatsen in het altaarstuk in de Sint-Baafskathedraal? Die werden in de tussentijd opgevuld met hoogwaardige reproducties van de originele panelen, gemaakt met beeldmateriaal van op artinflanders.be. Ga ze in het echt bekijken, of werp al een blik op de beelden via onze online kunst- en erfgoedbeeldbank. 

Tip: in de crypte van de kathedraal kan je door middel van augmented reality zélf in de geschiedenis van het bekende meesterwerk rondlopen, dankzij 3D-beelden die ontwikkeld werden op basis van gigapixelopnames van op artinflanders.be. Meer info vind je hier.

Banier in Belgian Beer World (Beurs van Brussel)

In juli opent in de Beurs van Brussel een interactief ervaringscentrum rond de Belgische biercultuur. De oorsprong van ons bier? Die gaat terug tot de middeleeuwen, en gaat gepaard met heel wat bijzondere verhalen. Ons land en de zogenaamde belgitude worden in de tentoonstelling geïllustreerd met kunst, cultuur en typisch Belgische gewoontes. Ook het Lam Gods kon er, als een van dé hoogtepunten uit onze kunstgeschiedenis, niet ontbreken. Wij leverden met artinflanders.be een detail van het retabel, te bespeuren op een banier. 

We halen de pagina op, even geduld...