Kunst en erfgoed nu in nog groter formaat op artinflanders.be

7 mrt 2023

Op artinflanders.be zetten we collecties van Vlaamse musea en erfgoedinstellingen in de etalage. Het brede publiek kan er beelden bekijken én gratis downloaden, tenminste als er geen rechten op rusten. Sinds kort moedigen we gebruikers aan om het grootser te zien: duizenden rechtenvrije beelden zijn nu direct downloadbaar in een groter formaat. 

Achter de schermen zijn we al even bezig met een grote verbetering op artinflanders.be. Terwijl de gratis te downloaden beelden op onze kunst- en erfgoedbeeldbank voorheen op hun grootst 2000 pixels besloegen, is het merendeel nu in dubbel zo groot formaat downloadbaar. Die extra pixels zorgen voor een hogere beeldkwaliteit, meer details, meer zichtbare kleuren en vooral: meer mogelijkheden tot hergebruik

Zo stimuleren we kunstliefhebbers om nog vindingrijker met kunst en erfgoed aan de slag te gaan, terwijl het voor musea en erfgoedinstellingen een - letterlijk - grotere zichtbaarheid van hun erfgoedobjecten betekent. Win-win. 

De mogelijkheden van de pixelverbreding in beeld: voor en na. Skateboards met landschap met ridders te paard, door Frédéric Bourgeois de Mercey, collectie Kasteel van Gaasbeek, artinflanders.be, foto: Dominique Provost, publiek domein.

We halen de pagina op, even geduld...