Artinflanders.be, een unieke beeldbank voor kunst en erfgoed in Vlaanderen

25 mei 2020

Kunst en erfgoed in Vlaamse collecties raadpleegbaar en bruikbaar maken. Dat is wat we dankzij onze samenwerking met een zestigtal musea, erfgoedinstellingen en beheerders van topstukken kunnen doen. Het is ook waar de nieuwe naam van lukasweb.be voor staat: artinflanders.be.

Beelden van de beste kwaliteit zijn er gratis downloadbaar voor educatief en niet-commercieel gebruik, of eenvoudig te bestellen voor professionele en commerciële toepassingen.

Van Lukasweb.be naar artinflanders.be

In 2019 werd de werking van Lukas geïntegreerd in die van VIAA, en dit jaar kreeg de geïntegreerde fusieorganisatie de nieuwe naam meemoo, Vlaams instituut voor het archief. In dat kader doopten we lukasweb.be om naar artinflanders.be. Want dat is wat het platform doet: kunst en erfgoed in Vlaanderen digitaal raadpleegbaar maken.

Voor commercieel en niet-commercieel gebruik

Niet alleen de liefhebber van Vlaamse schilderkunst komt aan zijn trekken. Op artinflanders.be vind je ook design, beeldhouwkunst, erfgoedcollecties en objecten uit de archeologie. Elk beeld is goedgekeurd door de partner die het beheert, en beelden van werken waar geen auteursrechten meer op rusten kan je gratis downloaden en met een gerust hart gebruiken voor niet-commerciële doeleinden. Onze richtlijnen over o.a. bronvermelding vind je op de website. Wil je de beelden gebruiken voor commerciële doeleinden, bijvoorbeeld als uitgever of als ontwerper? Neem contact met ons op via info@artinflanders.be en wij helpen je persoonlijk verder. Dit maakt deel uit van onze betalende dienstverlening.

Digitale beelden van hoge kwaliteit, duurzaam bewaard

We werken samen met professionele fotografen die hogeresolutiebeelden maken van geselecteerde collectiestukken. Zo komen de stukken echt tot hun recht en wordt ieder detail gecapteerd in de digitale beelden. Door deze beelden duurzaam te bewaren in de archiefinfrastructuur van meemoo zorgen we ervoor dat niet alleen wij maar ook toekomstige generaties ze kunnen bekijken. Daarbij volgen we nauwlettend alle evoluties in de digitale fotografie en duurzame bewaring op de voet om aan de kwaliteitsstandaarden te blijven voldoen.

Wij vergaderen met kunst, jij ook?

Nu fysiek samenkomen geen optie is, vergaderen we via videocalls. Zin om die calls op te vrolijken?

Dankzij de kunstwerken op artinflanders.be kunnen we nu vergaderen in stijl. Op www.vergadermetkunst.be bieden we een selectie werken aan om te gebruiken als achtergrond van je virtuele vergadering. Ook jij kan aan de slag met de beelden op artinflanders.be: post ludieke screenshots van jou en je collega’s op je social media met de hashtag #vergadermetkunst. Wij zijn alvast benieuwd!

We halen de pagina op, even geduld...