Zomeren met www.artinflanders.be

5 jul 2021

Deze zomer kan je op verschillende plaatsen in het land genieten van afbeeldingen uit onze beeldbank www.artinflanders.be. De beelden in hoge resolutie worden op een verrassende manier ingezet om kunst tot bij het grote publiek te brengen. Benieuwd naar het Lam Gods in augmented reality? Of lijkt het je wel wat om rond te lopen in Vlaamse meesterwerken dankzij 360°-projecties? Breng onderstaande expo’s dan zeker een bezoekje.

Het Lam Gods levensecht

De Gentse Sint-Baafskathedraal vormt de thuisbasis van het Lam Gods, wellicht de befaamdste polyptiek van de Lage Landen en omstreken. Deze zomer kan je er de bewogen geschiedenis van het schilderij én de kathedraal opsnuiven. Om het historische verhaal kracht bij te zetten wordt augmented reality toegepast, een interactieve beleving die de illusie wekt van een extra realiteit. Daarvoor worden 3D-beelden van het Lam Gods gebruikt, ontwikkeld op basis van gedetailleerde gigapixelopnames uit onze beeldbank.

Van Eyck in de schijnwerpers

Ben je toch al in Gent, passeer dan zeker ook eens bij die andere bekende toren: de Sint-Niklaaskerk. Daar kan je je verwonderen bij Lights on Van Eyck, een licht- en klankervaring die je onderdompelt in het oeuvre van de Vlaamse meester-schilder. Ook hier worden de gigapixelopnames van het Lam Gods ingezet om de beleving te versterken, zij het op een geheel andere manier. De gedetailleerde beelden springen in het oog dankzij levensgrote projecties op de kerkmuren en de gewelven.

(c) Sint-Baafskathedraal Gent

(c) Lights on Van Eyck

(c) Meet the Masters

(c) Het Kunstuur

Rendez-vous met drie Vlaamse meesters

Ook in het Brusselse Paleis van de Dynastie kan je deze zomer materiaal uit onze beeldbank ontdekken. De kunstbeleving Meet the Masters zet het oeuvre van kunstenaars Pieter Paul Rubens, Pieter Bruegel en Jan Van Eyck op een bijzondere manier in de kijker. Door middel van videomapping en 360°-projecties worden indrukwekkende details uitgelicht en komt het werk van de drie Vlaamse meesters tot leven.

Belgische schilderkunst in 60 minuten

Tot eind september nog kan je terecht bij Het Kunstuur in de Mechelse Heilige Geestkapel. Op een uurtje tijd doen bekende en minder bekende Vlamingen hun verhaal over Belgische topwerken uit de periode 1880-1950. Op de tonen van bijpassende muziek kan je onder meer genieten van het werk van kunstenaars James Ensor, Rik Wouters en Jenny Montigny. De hoogkwalitatieve afbeeldingen uit onze beeldbank kan je ontdekken in de catalogus, het promofilmpje en op de online kanalen.

Voor deze vier projecten leverde www.artinflanders.be beelden aan die eigendom zijn van Sint-Baafskathedraal, MSK, KMSKA, Musea Brugge, M Leuven, Mu.ZEE en Collectie van de Vlaamse Gemeenschap.


Zelf onze beeldbank doorbladeren?

>> Ontdek het rijke aanbod
We halen de pagina op, even geduld...