Workshops Het Archief voor Onderwijs dit voorjaar

2 feb 2023 - 4 mei 2023 | online

Ook dit voorjaar kunnen lesgevers zich inschrijven voor een nieuwe reeks gratis vormingen van Het Archief voor Onderwijs. Met deze workshops willen we lesgevers en lesgevers-in-wording helpen om meer uit audiovisueel lesmateriaal te halen. In inspirerende online sessies leer je als lesgever het platform beter kennen of pik je didactische tips mee voor je lessen. Graag een workshop op maat bij jou op school? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Voor wie?

De workshops zijn gericht op lesgevers uit het lager, secundair en volwassenenonderwijs. Maar ook andere onderwijsprofessionals en lesgevers-in-spe en zijn meer dan welkom! Ontdek welke workshops aansluiten bij jouw profiel.

Over het programma

  • Wil je de technische kneepjes van ons platform onder de knie krijgen? Of wil je graag leerlingen in het secundair zelf audiovisuele bronnen laten zoeken en verzamelen? Volg dan een van onze online demo’s.

  • Tips en didactische handvatten binnen jouw vakdomein, thema of competentie doe je op tijdens de online didactische workshops.

  • Je kan ook steeds een workshop op maat aanvragen waarbij we ons platform komen voorstellen aan jou en je collega’s. Perfect voor een vakwerkgroep of op een pedagogische studiedag!

De online sessies van dit voorjaar vinden plaats tot en met 4 mei. Een workshop op maat kan je doorlopend aanvragen.

Heb je nog vragen na de workshop? We voorzien een vraag-en antwoordsessie op 4 mei voor zij die nog bijkomende vragen hebben na een demo of inspiratiesessie. 


In de kijker: nieuwe workshops dit voorjaar

Uitdagende kijk- en luisteropdrachten maken: inschrijven

  • Focus niet alleen op het testen van luistervaardigheid, maar leer je leerlingen ook hun luistervaardigheid ontwikkelen en aanscherpen.

Muzische vorming, met Hogeschool VIVES: inschrijven

  • Maak kennis met het rijke aanbod aan opgenomen theatervoorstellingen, video’s en geluidsfragmenten op ons onderwijsplatform en ontdek de de collecties voor muzische vorming die we in samenwerking met Hogeschool VIVES maakten.

Filosoferen met Het Archief voor Onderwijs: inschrijven

  • Ontdek collecties vol audiovisueel lesmateriaal over filosofie en duik met je leerlingen in het rationalisme, het empirisme of het existentialisme.

Inspelen op de actualiteit in de klas: inschrijven

  • Ook in de klas barsten vaak discussies los over de actualiteit. Help je leerlingen om informatie over actuele onderwerpen te vinden, te beoordelen en te gebruiken om hun mening te vormen.

Hoe kan je inschrijven? 

Spreekt een van de gratis workshops je aan? Bekijk dan het volledige vormingsaanbod van Het Archief voor Onderwijs voor dit voorjaar. Schrijf je tijdig in, want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan tot de dag voor de sessie.

Heb je een vraag?
Contacteer Charlotte Matthys
Gedetacheerd leerkracht
We halen de pagina op, even geduld...