Workshops Het Archief voor Onderwijs najaar

1 sep 2021 - 30 nov 2021

In het najaar van 2021 organiseren we met de steun van het Departement Onderwijs en Vorming een nieuwe reeks vormingen over Het Archief voor Onderwijs. Online, zoals we dat ondertussen gewoon zijn, maar ook opnieuw live in elke provincie of op aanvraag. Als leerkracht of onderwijsprofessional ontdek je in korte sessies de functies van het platform en krijg je tips en inspiratie voor jouw vak.

Het Archief voor Onderwijs

Met Het Archief voor Onderwijs bieden we lesgevers en lesgevers-in-wording een schat aan Vlaams audiovisueel materiaal van vroeger en nu om in te zetten in de klas. Van economie tot Nederlands, van wetenschappen tot techniek: ook voor jouw vak zijn er beslist interessante filmpjes en audiofragmenten te vinden op het platform.

Wat staat er op het programma?

Er zijn drie soorten vormingen, voor elk wat wils:

  • Graag online aan de slag? Tijdens snelle demonstraties laat de lesgever je op een uur tijd de basisfuncties van Het Archief voor Onderwijs zien, of focussen we op bv. filters en collecties. Daarnaast kan je als leerkracht het aanbod voor je vak ontdekken tijdens vakspecifieke hands-on workshops.

  • Liever persoonlijk kennis maken met Het Archief voor Onderwijs en het beschikbare aanbod? Als de maatregelen het toelaten trekken we met onze live workshops naar Brussel en elke Vlaamse provincie. Zoniet, dan voorzien we een online alternatief.

  • Samen bijleren met je collega’s? Op aanvraag organiseren we workshops voor schoolteams of vakgroepen, online of op school. Afhankelijk van jullie noden kies je een algemene introductieworkshop, een vakspecifieke of een thematische workshop.

Hoe kan je deelnemen?

Klinkt interessant? Bekijk het vormingsaanbod en ontdek hoe je je kan inschrijven. Wil je een groepsworkshop op maat aanvragen? Daarover lees je hier meer.

We halen de pagina op, even geduld...