Workshops Het Archief voor Onderwijs voorjaar

1 jan 2022 - 31 mei 2022

Dankzij de vormingen van Het Archief voor Onderwijs halen leerkrachten dit voorjaar meer uit audiovisueel lesmateriaal: meer leerwinst, meer betrokkenheid én meer leerplezier. De workshops vinden online plaats, zoals we dat intussen gewoon zijn, maar ook live tijdens de vormingsdagen met KlasCement. Als lesgever of lesgever-in-wording ontdek je de functies van ons onderwijsplatform in online demo's of pik je een didactische workshop mee met lestips en inspiratie voor jouw vak.

Het Archief voor Onderwijs

Met Het Archief voor Onderwijs bieden we lesgevers en lesgevers-in-wording een schat aan Vlaams audiovisueel materiaal van vroeger en nu om in te zetten in de klas. Van economie tot Nederlands, van wetenschappen tot techniek: ook voor jouw vak zijn er beslist interessante filmpjes en audiofragmenten te vinden op het platform.

Op het programma dit voorjaar

  • Graag online aan de slag? Aan de hand van online demo’s ontdek je alle functionaliteiten die ons onderwijsplatform te bieden heeft. Daarnaast doe je lestips en inspiratie tijdens didactische workshops, en dat allemaal van achter je computerscherm. Achteraf kan je telkens aansluiten bij een optioneel doe-uur, waarin je hands-on aan de slag kan met concrete en bruikbare collecties of opdrachten voor leerlingen in het secundair.

  • Liever persoonlijk kennis maken met niet één maar twee onderwijsplatformen? Samen met KlasCement organiseren we vormingsdagen per provincie. We nemen je een halve dag mee in Het Archief voor Onderwijs, de andere daghelft duik je in het onderwijsplatform van Klascement. Twee vliegen in één klap!

  • Samen bijleren met je collega’s? Op aanvraag organiseren we workshops op maat voor schoolteams of vakgroepen, online of op school.

Hoe kan je deelnemen?

Ben je geprikkeld, bekijk dan hier het volledige vormingsaanbod. Wil je een groepsworkshop op maat aanvragen? Daarover lees je hier meer.

Deze reeks vormingen wordt georganiseerd met de steun van het Departement Onderwijs en Vorming. Ze zijn gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

We halen de pagina op, even geduld...