Nieuw op ons onderwijsplatform

22 nov 2021

Het nieuwe schooljaar is helemaal op dreef en ook ons onderwijsplatform draait weer op volle toeren. Benieuwd met welke nieuwigheden we dit schooljaar op de proppen komen? We brengen het hier voor je in kaart.

Gloednieuwe inspiratiepagina’s

De onderwijsvernieuwing is een feit: meer en meer leerkrachten uit het secundair onderwijs gaan dit schooljaar aan de slag met nieuwe sleutelcompetenties. Om hen hierin bij te staan stelde de onderwijsredactie voor iedere sleutelcompetentie een inspiratiepagina op, boordevol tips en nuttig audiovisueel lesmateriaal.

Een frisse blik op afval

Afval een negatief verhaal? Met de campagne 'Ik zie wat jij niet ziet' wil Fost Plus leerkrachten op een positieve en actiegerichte manier aansporen om leerlingen bewust te maken van de afvalproblematiek. Dat doen ze via het aanbieden van lesmateriaal en coaching. Daarnaast verzamelden ze op Het Archief voor Onderwijs filmpjes met concrete acties en initiatieven in collecties voor iedere graad. Zo inspireert het beeldmateriaal van onze contentpartners leerkrachten en leerlingen om een nieuw verhaal te schrijven met afval.

Wijze lessen: negen bouwstenen uitgewerkt

Hoorde jij al van Wijze lessen? De leerkrachten onder ons vast wel. Het boek verbindt recente wetenschappelijke inzichten rond didactiek met de praktijk. Dit kon uiteraard niet ontbreken op Het Archief voor Onderwijs: onze gedetacheerde leerkrachten zochten boeiend audiovisueel lesmateriaal en handige tips bij elkaar om zelf Wijze Lessen te bouwen. Tim Surma, mede-auteur van het boek, gaf ons nog wat extra inzichten en tips mee. Lees hier het verslag van onze fijne babbel.

Kunstcollecties voor klasreflecties

Op artinflanders.be kan je snuisteren doorheen talrijke Vlaamse kunst- en erfgoedcollecties. Vanaf nu tonen we ook leerkrachten de weg naar deze weelde aan beelden. Via maar liefst veertien thematisch opgestelde collectiepagina’s bouwden we de brug naar het onderwijs. Meer details ontdek je in dit nieuwsbericht.

Met Het Archief voor Onderwijs brengen we een selectie van het audiovisueel materiaal van onze contentpartners tot in de klas. Meer weten over ons onderwijsplatform? Klik dan snel verder.

Heb je een vraag?
Contacteer Leen De Bruyn
Projectleider & Accountmanager Onderwijs
We halen de pagina op, even geduld...