Artinflanders.be bouwt brug naar onderwijs in veertien collectiepagina's

13 okt 2021

Bij meemoo leggen we ons niet alleen toe op de digitalisering en bewaring van Vlaams archiefmateriaal, we brengen dit erfgoed ook tot bij verschillende doelgroepen. Zo kunnen lesgevers, leerkrachten in wording en leerlingen secundair terecht op Het Archief voor Onderwijs. Kunstliefhebbers kijken dan weer hun ogen uit op onze beeldbank. Daar zit meer in, dachten we. Daarom tonen we leerkrachten vanaf nu ook de weg naar lesmateriaal op deze beeldbank.

Leerkrachten die op zoek zijn naar kunstige lesinspiratie kunnen vanaf nu ook de mosterd halen bij artinflanders.be. De beeldbank pakt uit met een tiental collectiepagina's op maat van het onderwijs. Deze hapklare verzamelingen bevatten beelden uit Vlaamse kunst- en erfgoedcollecties en zijn thematisch opgebouwd: van kunstenaars tot kunststromingen en periodes.

Zo kunnen lesgevers hun lessen over de Tachtigjarige Oorlog verrijken met relevant beeldmateriaal of samen met hun leerlingen de renaissance verkennen door een artistieke bril. Bovendien zijn ze maar één klik verwijderd van een aanvullende pagina op Het Archief voor Onderwijs, waar ze bijhorende filmpjes, audiofragmenten en lesmateriaal over het onderwerp terugvinden. Een boeiende kruisbestuiving!

Honger naar meer artinflanders.be? Ontdek hier wat er beweegt achter de schermen van onze beeldbank. De volgende update rechtstreeks in je mailbox? Onderin dit nieuwsbericht vind je een link om je in te schrijven.

We halen de pagina op, even geduld...