Meer dan 42.000 leerlingen kunnen thuis gebruikmaken van Het Archief voor Onderwijs

8 jul 2020

Sinds mid-maart maken wij op vraag van de ministers Jambon en Weyts Het Archief voor Onderwijs toegankelijk voor leerlingen in het secundair onderwijs.

Samen met het Departement Onderwijs & Vorming willen we zo extra tools aanreiken om afstandsleren mogelijk te maken. Ook nu scholen inzetten op preteaching blijft die toegang belangrijk.

Leerkrachten kunnen accounts aanvragen voor hun leerlingen in het secundair onderwijs en intussen ook voor leerlingen die in het volwassenenonderwijs hun diploma secundair onderwijs willen halen. In totaal vroegen leerkrachten nu al voor meer dan 42.000 leerlingen accounts aan. Die belangstelling toont aan dat beeld en geluid hun plek én hun nut in het onderwijs gevonden hebben en vandaag ook een bijzondere waarde hebben bij het zelfstandig op afstand leren.

Daarom verlengen we de toegang tot het einde van het schooljaar: zo kan de leerstof herhaald worden mét het audiovisueel materiaal eens de scholen heropenen en hebben leerlingen zonder of met minder toegang tot een computer ook na de maatregelen nog de kans om kijk- en luisteropdrachten af te werken.

Wegwijs met webinars, lestips en lesideeën

Om de leerkrachten en leerlingen bij te staan bij deze nieuwe manier van werken zorgt de redactie van Het Archief voor Onderwijs voor informatiepagina’s met veelgestelde vragen, een overzichtelijk stappenplan en enkele live webinars. Daarnaast selecteerden de gedetacheerde leerkrachten bij meemoo bijkomend audiovisueel materiaal voor specifieke vakdomeinen en werkten ze verschillende lesideeën en concrete lestips uit die leerkrachten bij het lesgeven op afstand kunnen gebruiken.

We halen de pagina op, even geduld...