Vormingskalender Het Archief voor Onderwijs najaar 2020

26 mei 2020

Versterk je lessen met audiovisueel materiaal en leer onze vernieuwde website kennen!

Het Archief voor Onderwijs organiseert dit najaar gratis workshops op maar liefst 14 locaties, met de steun van het Departement Onderwijs. Op een halve dag tijd word je als leerkracht uit het lager en het secundair onderwijs helemaal ondergedompeld in de vele mogelijkheden van het pas vernieuwde platform. Ook docenten en studenten lerarenopleiding zijn welkom. Schrijf je dus snel in!

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze sessies ga je actief aan de slag met Het Archief voor Onderwijs. Je doet heel wat inspiratie op om je lessen te versterken met audiovisueel materiaal. Bovendien leer je efficiënt zoeken op ons platform en kom je onder meer te weten hoe je zelf collecties bouwt en filmpjes of audiofragmenten inkort op maat van je lessen.

Voorkennis is niet nodig: je oefent alles in onder begeleiding van een lesgever. Voor wie ons platform al kent, is deze workshop een ideale kennismaking met de nieuwe functies.
Dit najaar bieden we geen gecombineerde kalender aan met onze partner KlasCement. Je kan bij hen wel terecht voor een uitgebreid webinar-aanbod, dat later wordt bekend gemaakt. 

Workshops in alle veiligheid

Het zijn onzekere tijden en de kans is groot dat we ook dit najaar nog te maken hebben met Covid-19. Uiteraard houden we hier rekening mee. Tijdens onze workshops volgen we alle geldende maatregelen om besmetting tegen te gaan, onder meer door voldoende ruimte te voorzien in de lokalen. We volgen de richtlijnen van de overheid op de voet op. Voorafgaand aan de workshop ontvang je alle info hierover.

Nieuw in deze reeks

  • Naast de bestaande functionaliteiten van Het Archief voor Onderwijs leren we je graag alle nieuwigheden van het vernieuwde platform kennen. Denk dan aan de vernieuwde zoekfunctie met de vaste filtermogelijkheden en onze opgefriste collectie-opbouw. Leerkrachten uit het secundair onderwijs komen te weten hoe ze ook met hun leerlingen aan de slag kunnen op Het Archief voor Onderwijs.

  • We waren nooit eerder op zoveel locaties te vinden! Voor het eerst trekken we naar Torhout en Genk op onze rondreis. Brugge, Geel, Kortrijk, Aalst en Mechelen staan ook opnieuw op onze agenda.

Klaar om ons vernieuwde platform te (her)ontdekken?

Kom dan met je collega’s naar één van onze workshops! Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Lesgevers uit het lager, secundair, hoger of volwassenenonderwijs zijn welkom.

Je kan op heel wat locaties kiezen tussen een sessie in de voor- of de namiddag. Beide sessies hebben een identiek programma. Kies hieronder in het overzicht een datum en locatie en schrijf je in!

We halen de pagina op, even geduld...