Workshops Het Archief voor Onderwijs

18 jan 2021 - 20 mei 2021

In het voorjaar van 2021 organiseren we met de steun van het Departement Onderwijs een nieuwe reeks gratis vormingen over Het Archief voor Onderwijs. Wegens de coronamaatregelen kan je ze in alle veiligheid van thuis uit volgen. Bovendien vinden ze buiten de lesuren plaats. 

Je ontdekt als leerkracht of andere onderwijsprofessional in sessies van één of twee uur de functies van het platform of je gaat onder begeleiding meteen zelf aan de slag met het aanbod.

Het Archief voor Onderwijs

Met Het Archief voor Onderwijs bieden we lesgevers een schat aan Vlaams audiovisueel materiaal van vroeger en nu om in te zetten in de klas. Van economie tot Nederlands, van wetenschappen tot techniek: ook voor jouw vak zijn er beslist interessante filmpjes en audiofragmenten te vinden op het platform.

Wat staat er op het programma?

Er zijn vier soorten vormingen, voor elk wat wils:

  • Tijdens snelle demonstraties laat de lesgever je op een uur tijd de basisfuncties van Het Archief voor Onderwijs zien, of focussen we op bv. filters en collecties.

  • Voor beginners die onder intensieve begeleiding willen leren werken met Het Archief voor Onderwijs, vinden er interactieve workshops plaats.

  • Voor lesgevers die onder begeleiding het aanbod voor hun vak willen ontdekken, zijn er de vakspecifieke hands-on workshops.

  • Tijdens de webinars met lesinspiratie uit ons educatief aanbod tonen we voorbeelden van hoe je beeld en geluid inzet in de klas. Lesgevers leren er het aanbod aan collecties van onze educatieve partners kennen.

Hoe kan je inschrijven?

De vormingen zijn gratis, maar inschrijven is verplicht. Het is mogelijk om meerdere sessies te combineren, door bijvoorbeeld eerst een workshop voor beginners en daarna een webinar met lesinspiratie te volgen.

We halen de pagina op, even geduld...