Save the date - IIIF Fridays

9 okt 2020 - 11 dec 2020 | Gent

Benieuwd naar de mogelijke toepassingen van IIIF in jouw organisatie? Dit najaar slaan we de handen ineen met VKC, Openbare Bibliotheek Brugge en UGent en organiseren we een reeks ‘IIIF Fridays’. Ontdek hieronder wat je mag verwachten en welke vrijdagen je alvast kan blokkeren in je agenda.

“Triple-ai-wat?”

IIIF, kort voor International Image Interoperability Framework, is een opkomende standaard voor de uitwisseling van beelden. Het is een raamwerk van vier API’s, uitgetekend door een consortium van universiteitsbibliotheken, erfgoedinstellingen, musea en softwarebedrijven. Dit raamwerk is een antwoord op de uitdaging om beelden uit te wisselen tussen verschillende systemen. Als je beeldenserver voldoet aan de IIIF-specificaties wordt de uitwisseling van beelden heel wat makkelijker.

Wat mag je verwachten?

Op elke van deze ‘IIIF Fridays’ komen verschillende aspecten van IIIF aan bod: wat zijn de algemene principes, wat kan je ermee doen en hoe kan jouw organisatie er concreet mee aan de slag? Verwacht je dus aan een boeiende mix gaande van praktijkvoorbeelden, demonstraties tot presentaties van gastsprekers uit het veld. Er zal steeds voldoende ruimte zijn om vragen te stellen.

Wanneer?

  • Friday 1: vrijdag 9 oktober 2020

  • Friday 2: vrijdag 20 november 2020

  • Friday 3: vrijdag 11 december 2020

Inschrijven?

Vanaf eind augustus zal je je kunnen inschrijven voor deze unieke, leerrijke reeks. Dan delen we meteen ook het concrete programma. Hou zeker onze nieuwsbrief in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn.