Coaching: aan de slag met meemoo’s expertisetools

22 okt 2020 | Gent

Met verschillende tools proberen we jou en je werking te ondersteunen. Misschien ging jij al eens aan de slag met bijvoorbeeld de Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit of met CultURIze? Of weet je niet goed waar te beginnen? Op 22 oktober staat ons team expertise klaar om je op weg te helpen en al je vragen over deze tools te beantwoorden.

Concreet kunnen we je op 22 oktober helpen met deze zes tools:

  • Scoremodel Digitale Duurzaamheid waarmee je de belangrijkste pijnpunten in de bewaring van je digitale collecties identificeert.

  • Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit waar je op basis van stellingen, een score krijgt en tips en inspiratie om je digitale maturiteit te verbeteren.

  • CultURIze die je toelaat om zelf de persistente URI’s voor je collectieobjecten te beheren.

  • DPF-Manager voor de kwaliteitscontrole van TIFF-bestanden.

  • MediaConch voor de kwaliteitscontrole van MKV/FFV1-bestanden.

  • VeraPDF voor de kwaliteitscontrole van PDF/A-bestanden.

Heb je één van de tools al gebruikt en ben je vastgelopen? Of weet je niet wat je moet doen met de resultaten ervan? Misschien ben je niet zeker welke tool jou kan helpen. Tijdens deze coaching helpen we je graag om je koudwatervrees te overwinnen.

Laat ons weten met welke tool we je kunnen helpen en hoeveel tijd je hiervoor nodig denkt te hebben. Wij bekijken wie van onze collega’s je het beste kan helpen en spreken dan een exact tijdstip op 22 oktober met je af.

Kan je er niet fysiek bij zijn, geef dit dan ook aan in het inschrijvingsformulier. Dan plannen we een videocall met je in. Afhankelijk van de heersende coronamaatregelen, kunnen ook alle gesprekken digitaal plaatsvinden.

We halen de pagina op, even geduld...