Pareltje in de kijker: met de badkuip het water in

28 jun 2022

De zomer is in het land. De temperaturen stijgen. Iedereen is op zoek naar afkoeling. Een plons in het zwembad, een frisse cocktail of schuilen in de schaduw: elk heeft zijn eigen manier. 40 jaar geleden zochten 56 enthousiastelingen naar verfrissing op een toch wel unieke wijze. Duik je mee?

Zie je geen filmpje? Controleer even je cookie-instellingen, dan kunnen we deze inhoud ook aan jou tonen. Je cookie-instellingen aanpassen kan onderaan deze pagina. Klik op 'verander uw toestemming' vlak boven de tabel en vink 'voorkeuren' en 'statistieken' aan.

De Watersportbaan in de zomer van 1982. Mensen komen samen voor het amusement en om de warmte te ontvluchten. Naast de klassieke watersporten kon je er die zomer ook de badkuipenrace bewonderen. In tegenstelling tot wat we zouden verwachten bij een badkuip, deden 56 dappere deelnemers hun allerbest om hun kuip niet te laten vollopen en de voeten droog te houden. Met zelfgemaakte badkuipen probeerden ze op welke manier dan ook de eindmeet te bereiken.

Tweede discipline van de dag: de badkuip-afschuif. Gepositioneerd in hun badkuip alsof het een bobslee is, schuiven de deelnemers de glijbaan af, het water in. Niet iedereen slaagt er in het hoofd - en de badkuip - boven water te houden, tot jolijt van de toeschouwers. Amusement verzekerd!

We halen de pagina op, even geduld...