Erfgoeddatabanken: wat leerden we uit de focusgroepen?

25 okt 2022

Erfgoedinzicht en Erfgoedplus vervangen, dat doen we niet zonder inbreng van de huidige en toekomstige gebruikers. In mei en juni 2022 staken we de hoofden samen in meer dan 20 focus- en klankbordgroepen. Wat we uit deze gesprekken meenemen? We vatten het voor je samen in een verslag. Enkele besproken topics: de keuze tussen één of twee systemen, de nood aan een collectievenster en diverse types erfgoeddata.

Abonneerde jij je trouwens al op de projectnieuwsbrief? In dit driemaandelijkse bulletin ben je op 1-2-3 mee met het reilen en zeilen van de Vlaamse erfgoeddatabanken. Gisteren vloog er een tweede mailtje buiten, rond het verslag van de focus- en klankbordgroepen. We destilleerden uit alle input namelijk de grootste aandachtspunten in vergelijking met het initiële projectvoorstel, en zetten deze om in concrete volgende stappen.

De klankbordgroep komt dit najaar nog eens samen. Op 6 december hebben we het uitgebreid over de resultaten van de vervolgacties. Deze groep staat open voor iedereen binnen de erfgoedsector die inhoudelijk over het project wil meedenken en feedback wil geven. 

We halen de pagina op, even geduld...