Workshop Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit

9 nov 2021

Is jouw organisatie aangepast aan de digitale realiteit? Je kan het ontdekken met behulp van de Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit die we op vraag van het Departement Cultuur, Jeugd en Media ontwikkelden. Tijdens de workshop op 9 november helpen we je op weg met deze tool en leer je de digitale maturiteit van jouw organisatie in te schatten.

Wat gaan we doen?

We vliegen erin met een introductie tot de Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit. Vervolgens gaan we aan de slag met een gezamenlijke invulsessie. Samen met alle deelnemers interpreteren we de verschillende stellingen over digitale maturiteit. Wil je weten of je zelfinschatting realistisch is? Je kan hierover onderling van gedachten wisselen met de andere deelnemers. We voorzien ook ruimschoots de tijd om al je vragen te beantwoorden.

De tool biedt ook mogelijkheden op het vlak van benchmarking. Tijdens de workshop bekijken we samen hoe je jouw score kan vergelijken met die van andere organisaties, rekening houdend met parameters zoals de sector, het personeel (VTE’s), het startjaar en het werkingsbudget.

Schermafdruk Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit

Voor wie is dit interessant?

Iedereen die actief is in het brede culturele veld kan zich voor deze workshop inschrijven. Denk aan organisaties uit de erfgoed- en kunstensector, bibliotheken, culturele centra, sociaal-artistieke organisaties, steunpunten, ondersteunende organisaties en dergelijke.

Tip! Ben je werkzaam voor een collectiebeherende instelling en wil je naast de digitale maturiteit van je organisatie ook de digitale duurzaamheid van je collectie in kaart brengen? Schrijf je dan in voor de workshop Scoremodel Digitale Duurzaamheid, die op dezelfde dag in de namiddag plaatsvindt. Daarover kan je hier meer lezen.

Praktische informatie

Wanneer?

De workshop vindt plaats op dinsdag 9 november van 10u tot 12u15. De inschrijvingen zijn afgelopen.

Waar?

We verwelkomen je graag op het meemoo-kantoor in Gent. Meer informatie volgt later.

De Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit werd ontwikkeld door meemoo op vraag van het Departement Cultuur, Jeugd en Media. In 47 stellingen ga je na hoe ver jouw organisatie staat op het vlak van digitale ontwikkeling. Je kan je score bovendien vergelijken met die van andere organisaties die voor jou relevant zijn. Daarnaast ontvang je tips en concrete werkpunten om je digitale maturiteit te verbeteren.

Heb je een vraag?
Contacteer Bart Magnus
Medewerker Expertise
We halen de pagina op, even geduld...