Gerelateerde events


Workshop command line voor beginners

21 apr 2023 | Gent

Je computer op een snelle manier beheren en repetitieve taken automatiseren? Dat kan met de command line. Op 21 april nemen we je mee in de basistechnieken en maak je kennis met verschillende command line tools. In het najaar dompelen we je onder in een meer geavanceerde workshop.

Wat is command line en waarom is het handig?

Command line is een handig en krachtig instrument in de toolbox van je computer. Met een command line interface geef je je computer opdrachten aan de hand van tekstcommando's: een snelle manier om je computer te beheren én repetitieve taken te automatiseren. Daarnaast opent command line de deuren naar tools voor kwaliteitscontrole en digitale preservering, zoals bijvoorbeeld Siegfried en FFmpeg.

Voor wie?

Ben je actief in de brede cultuur- en erfgoedsector? Dan is deze workshop interessant voor jou. Hij is toegankelijk voor absolute beginners: voorkennis is niet vereist. In het najaar staat er een tweede, meer geavanceerde workshop op de planning waarin we samen wat dieper in de command line tools duiken.

Programma

Op 21 april nemen we je mee in de fundamenten van de tool. Je leert bestanden beheren en handige command line tools installeren, opstarten en gebruiken. Tijdens deze hands-on workshop ga je zelf aan de slag met oefeningen om de basiscommando’s in de vingers te krijgen. Heb je verzoekjes? Geef ze zeker door via het inschrijvingsformulier, dan houden we er rekening mee.

Waar en wanneer?

We verzamelen op vrijdag 21 april op het meemoo-kantoor te Ham 175, Gent van 9u30 tot 12u. Hoe je tot bij ons geraakt, lees je hier. Je kan je inschrijven tot en met 14 april.

In beeld: Melba Roy, Female Computer, 1964, NASA. Licentie: publiek domein

Schrijf je hier in voor de workshop:


Welk type computer gebruik je?

Er mogen foto's van mij genomen worden?

Deze foto's mogen gebruikt worden in de communicatie van meemoo?

Hieronder vind je een link naar ons privacybeleid voor evenementen.* Ga je hiermee akkoord?

Heb je een vraag?
Contacteer Nastasia Vanderperren
Medewerker Expertise
We halen de pagina op, even geduld...