Tweede command line workshop

18 nov 2022 | Gent

Gebruik jij de command line tool al? Hiermee beheer je jouw computer op een snelle manier en automatiseer je repetitieve taken. Na de sessie van april, nodigen we je op 18 november uit voor een tweede workshop. Ditmaal gaan we dieper in op de meer geavanceerde technieken.

Wat is command line?

Elke computergebruiker heeft een command line interface in zijn of haar toolbox staan. Met dit krachtig instrument geef je jouw computer opdrachten door tekstcommando’s in te voeren. Zeer handig als je het systeem snel wilt beheren of repetitieve taken wilt automatiseren. Daarnaast opent command line de deuren naar tools voor kwaliteitscontrole en digitale preservering, zoals bijvoorbeeld Siegfried en FFmpeg.

Voor wie is dit interessant?

Actief in de brede cultuur- en erfgoedsector? Dan ben je meer dan welkom. We raden wel aan dat je de basisvaardigheden onder de knie hebt of aanwezig was op de eerste workshop. Hiermee bedoelen we het navigeren in command line of het opbouwen van een commando. De workshop is bedoeld voor zo’n tien deelnemers.

Praktisch

Waar en wanneer?

We openen voor jou de deuren van het meemoo-kantoor op 18 november. De workshop vindt in de voormiddag plaats tussen 9u30 en 12u30.

Wat staat er op het programma?

Voor de tweede editie halen we de meer gevorderde tools en technieken uit de kast: 

  • aan elkaar linken van commando’s

  • bewerken of weergeven van tekstbestanden in de terminal

  • automatiseren van tools

  • uitvoeren van scripts

  • het gebruik van Github of een code repository

Daarnaast gaan we dieper in op tools zoals Exiftool, Siegfried en FFmpeg. Stel bij je inschrijving zeker zelf een tool voor waar je meer over wilt weten.

Hans Peters, Anefo, CC0 via Wikimedia Commons.

Windowsgebruiker?

Dan moet je eerst Windows Subsystem for Linux 2 installeren. Geen nood, een week voor de workshop sturen we je de correcte instructies op. 

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 11 november.

Heb je een vraag?
Contacteer Lode Scheers
Medewerker Expertise & IT-medewerker
We halen de pagina op, even geduld...