Workshop command line

22 apr 2022 | Gent

Je computer op een snelle manier beheren en repetitieve taken automatiseren? Dat kan met de command line. Op 22 april nemen we je mee in de basis en krijg je voeling met verschillende command line tools. In het najaar dompelen we je onder in een meer geavanceerde workshop.

Wat is command line en waarom is het handig?

Command line is een handig en krachtig instrument in de toolbox van iedere computergebruiker. Met een command line interface geef je een computer opdrachten door tekstcommando's in te geven. Het is de snelste manier om je computer te beheren en om repetitieve taken te automatiseren. Daarnaast opent command line de deuren naar tools voor kwaliteitscontrole en digitale preservering, zoals bijvoorbeeld Siegfried en FFmpeg.

Voor wie is dit interessant?

Deze workshop is bedoeld voor zo’n vijftien deelnemers, actief in de brede cultuur-en erfgoedsector. We richten deze workshop in voor absolute beginners en houden het toegankelijk: geen voorkennis vereist, dus. In het najaar staat er een tweede workshop op de planning waarin we wat dieper duiken.

Praktisch

Waar en wanneer?

We verzamelen op vrijdag 22 april op het meemoo-kantoor te Ham 175, Gent van 9u30 tot 12u. Hoe je tot bij ons geraakt, lees je hier. Je kan je inschrijven tot en met 15 april.

Programma

Op 22 april nemen we je mee in de fundamenten van de tool en leer je basistaken uit te voeren, zoals het beheren van bestanden en het opstarten en gebruiken van handige command line tools. Heb je verzoekjes? Geef ze zeker door via het inschrijvingsformulier, dan houden we er rekening mee.

Heb je een vraag?
Contacteer Nastasia Vanderperren
Medewerker Expertise
We halen de pagina op, even geduld...