Pitchmoment subsidieoproep inhaalbeweging digitale collectiedata

25 aug 2021 - 26 aug 2021

In het kader van de subsidieoproep inhaalbeweging digitale collectiedata van Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseren we op 25 en 26 augustus een online pitchmoment voor projectaanvragen-in-wording. Meemoo voorziet een intensieve projectbegeleiding van aanvraag tot uitvoering.

Op 21 mei lanceerde het Departement Cultuur, Jeugd en Media de vierde subsidieoproep voor de inhaalbeweging digitale collectiedata. Tot en met 1 oktober kun je een subsidieaanvraag indienen. Heb je interesse, maar weet je niet goed waar te beginnen? Meemoo helpt je graag vooruit. We bieden intensieve projectbegeleiding aan, zowel bij het samenstellen van je subsidieaanvraag als bij de uitvoering van de projecten zelf.

Om alle kandidaat-aanvragers zo goed mogelijk te begeleiden, organiseren we op 25 en 26 augustus een pitchmoment. Je krijgt de kans om je project aan ons voor te stellen en zelf eventueel enkele vragen te stellen. Zo brengen we in kaart welke aanvragen er in de maak zijn en kunnen we optimaal advies geven over de inhoud van de aanvragen.

Inschrijven kan tot en met maandag 23 augustus.

Voor wie?

De doelgroep van de oproep is uitgebreid ten opzichte van vorig jaar. Nu kunnen alle organisaties die een werkingssubsidie op basis van het Cultureelerfgoeddecreet krijgen, een aanvraag indienen. Met andere woorden: zowel collectiebeherende als dienstverlenende organisaties mogen deelnemen.

Wil je meer weten over de veranderingen in het subsidiereglement? Lees dan zeker dit nieuwsbericht.

Is jouw organisatie momenteel al in overleg met meemoo en heb je je project dus al eerder aan ons voorgesteld? Dan hoef je je project niet opnieuw te pitchen. Het pitchmoment is bedoeld voor nieuwe projecten waarvan we nog niet op de hoogte zijn.

Hoe gaan we te werk?

Het pitchmoment zal per deelnemer 20 minuten duren en vindt plaats via een videocall. We voorzien ongeveer 10 minuten waarin je jouw projectvoorstel kort kan toelichten aan de meemoo-medewerkers. Zo rest er ons nog tijd om het voorstel te bespreken en meteen feedback te geven.

Hoe kan je je voorbereiden?

Volgende zaken kunnen aan bod komen in je pitch:

  • het concept van het project;

  • een plan van aanpak;

  • wat de aanleiding is om dit project in te dienen;

  • de mogelijke partners en samenwerkingen binnen het project.

Op termijn horen we ook graag hoe dit project binnen het beleid van je organisatie past en hoe het werk gevaloriseerd en ontsloten zal worden. Deze topics zijn echter optioneel. We begrijpen dat niet iedereen dit kan scherpstellen voor het pitchmoment.

We raden aan om een Powerpoint-presentatie over je projectvoorstel voor te bereiden, maar dit is niet verplicht.

Beschik je al over nota’s, eerste concepten of drafts? Deel ze gerust op voorhand met ons, zo kunnen we ons beter voorbereiden op de komende pitch.

Registreer je via onderstaande link. Wanneer alle tijdslots vol zijn, maar je toch graag wilt deelnemen, neem dan contact op met Astrid Vergauwe.

Herbekijk hier de presentatie van onze infosessie over de inhaalbeweging digitale collectiedata van 24 juni:

Heb je een vraag?
Contacteer Astrid Vergauwe
Medewerker Expertise & Accountmanager archieven en erfgoedbibliotheken
We halen de pagina op, even geduld...