Migratie DV-cassettes met HD-signaal gegund aan Vectracom

13 jun 2021

Ken je de Digital Video-cassettes nog? Het gebruik van deze dragers met een digitaal signaal was vooral gangbaar in de jaren 90 en de jaren 2000. Tijdens het omzetten van deze cassettes in DV-, DVCAM- of DVCPRO-formaat ontdekten we een onverwacht groot aantal dragers met opnames in een HD-signaal. De migratie van deze extra batch zal dit jaar nog gebeuren door digitaliseringspartner Vectracom.

Tijdens digitaliseringsproject 7 (2019-2021) werd de inhoud van bijna 12.000 DV-, DVCAM- of DVCPRO-cassettes overgezet naar een duurzaam digitaal bestandsformaat door digitaliseringspartner Memnon. Tijdens dit proces doken ongeveer 730 cassettes met opnames in een HD-signaal op. Omdat de migratie van HD-beelden niet was opgenomen in de oorspronkelijke aanbesteding, besloten we een extra aanbesteding uit te schrijven.

DV-, DVCPRO- en DVCAM-cassette

De aanbestedingsprocedure voor de digitale transfer van deze cassettes met HD-signaal werd begin 2021 opgestart. Drie kandidaten namen deel aan de onderhandeling. Het Franse Vectracom kwam als meest geschikte kandidaat uit de bus omwille van hun technisch sterk dossier en aantrekkelijke prijszetting. Momenteel werken we al samen met Vectracom voor de digitalisering van films die aangetast zijn door het azijnsyndroom. Ook voor de digitalisering van openspoelvideotapes deden we in het verleden een beroep op hun diensten. We kijken alvast uit naar de hernieuwde samenwerking!

De volgende stap?

De eerste stap, de registratie van de cassettes door onze contentpartners, is al achter de rug. Momenteel staat er een kick-offmeeting met Vectracom op de planning. Daarna kan de testfase van start gaan: uit de circa 730 cassettes wordt dan een testbatch geselecteerd. De uitverkoren cassettes worden opgehaald bij de deelnemende contentpartners en maken een tripje naar Vectracom in Parijs. Vervolgens gaan we aan de slag met de bulk van de cassettes. De migratie van de hele batch zal, naar alle waarschijnlijkheid, nog voor het einde van 2021 voltooid zijn.

Deze aanbesteding wijkt slechts licht af van die van digitaliseringsproject 7. Wens je toch de tender over de DV-formaten in HD in te kijken? Neem dan contact op met Lobke.

We halen de pagina op, even geduld...