Digitaliseren

Partners

Cinematek

Looptijd

oktober 2017 - ...

Samenwerking met Cinematek rond registratie en deponering van film

Cinematek kan als geen ander de inhoudelijke en technische aspecten van filmconservering en -opslag inschatten. Ze beschikken over de nodige kennis, ervaring en infrastructuur en zijn de ideale partner om de vele Vlaamse cultureelerfgoedbeheerders bij te staan.

De registratoren bij Cinematek helpen organisaties bij het registreren, inschatten en selecteren van de films. Elke film gaat door hun deskundige handen en krijgt een technische fiche in het registratiesysteem van meemoo. Hierin wordt onder meer aangegeven in welke staat de film zich bevindt, wat de mate van azijnaantasting is, of de film ook geluid heeft en een kleurenfilm of zwart-wit is. 

Alle films worden ook bekeken om ze een inhoudelijke beschrijving mee te geven. Op basis hiervan kan de contentpartner beslissen om de film al dan niet te laten digitaliseren.

De meeste contentpartners beschikken zelf niet over geschikte opslagruimtes waar pellicule gekoeld en met de juiste vochtigheidsgraad bewaard kan worden. Willen ze dit, dan kunnen de films veilig bewaard worden in de opslagruimtes van Cinematek. Deze samenwerking vormt een stevige basis voor latere conservatie en digitalisering.

Heb je een vraag?
Contacteer Brecht Declercq
Manager Digitalisering & Acquisitie
We halen de pagina op, even geduld...