Gerelateerd nieuws


Nieuw jaar, nieuwe vormingen van Het Archief voor Onderwijs

27 jan 2022

Dit voorjaar staat Het Archief voor Onderwijs klaar met een nieuwe reeks vormingen en workshops. Deze keer staan de vormingen volledig in het teken van meer halen uit audiovisueel lesmateriaal. Zo creëren leerkrachten meer leerwinst, meer betrokkenheid én meer leerplezier. Vanaf februari kunnen leerkrachten (in wording) het onderwijsplatform weer ontdekken in online demo's, didactische workshops meepikken en live vormingsdagen samen met KlasCement bijwonen.

Wat het aanbod zoal inhoudt?

  • Online vormingen: aan de hand van online demo’s ontdekken leerkrachten alle functionaliteiten die ons onderwijsplatform te bieden heeft. Zijn ze op zoek naar lesinspiratie, lesideeën of didactische tips? Die zijn te vinden in de didactische workshops. Zowel de demo’s als de workshops hebben aansluitend een optioneel doe-uur om meteen te oefenen onder begeleiding.

  • Live vormingsdagen: samen met KlasCement trekt Het Archief voor Onderwijs naar elke provincie om vormingsdagen te organiseren voor leerkrachten die creatief willen omgaan met audiovisueel materiaal in de klas. Op één dag maken ze dus kennis met twee onderwijsplatformen vol lesinspiratie.

  • Workshops op aanvraag: wil je een workshop voor je collega’s of je hele vakgroep? Dan zijn er ook hands-on workshops op maat, zowel online als op school.

De vormingen van Het Archief voor Onderwijs worden georganiseerd met de steun van het Departement Onderwijs en Vorming. Ze zijn gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

We halen de pagina op, even geduld...