Digitaliseringsplannen audiovisueel archief Robbe De Hert

6 okt 2020

Naast zijn eigen films, laat de onlangs overleden cineast Robbe De Hert ook een indrukwekkend archief na. Die collectie - door De Hert het “Fugitive Cinema Archief” gedoopt - is eigendom van de Universiteit Antwerpen en wordt bewaard door het FelixArchief. De inhoud gaat van het kleinste krantenknipsel over scenario’s tot het beeldarchief van De Hert en zijn Fugitive Cinema-filmcollectief.

Het is bij de bewaring van dat beeldarchief dat ook meemoo zijn duit in het zakje doet. Contentpartner FelixArchief stelde ons de vraag of we deze collectie konden laten digitaliseren en nadien duurzaam bewaren in ons archiefsysteem. De films zijn intussen overgebracht naar CINEMATEK waar onze registratoren ze inventariseren, registreren en voorbereiden op digitalisering. Tot de eigenlijke digitalisering wordt de collectie bij CINEMATEK bewaard.

Louis Paul Boon (L) in 1968 samen met Robbe De Hert (R) op de set van 'De Bom' (1969) © Studio Celis

Naast de films bevat de audiovisuele collectie van De Hert ook een aantal andere dragerformaten, zoals DVCAM, VHS en Betacam SP. Deze dragers zullen we eveneens de komende jaren digitaliseren.

>> Lees meer over de collectie van Robbe De Hert.

Het bureau van Robbe De Hert in Filmhuis Klappei © Gertjan Willems

We halen de pagina op, even geduld...