Contentpartners ondersteunen bij hergebruik

Samen willen we het verleden tot leven brengen. Daarom zorgen we er samen met onze contentpartners voor dat materiaal toegankelijk, bruikbaar en gebruikt wordt. De digitalisering en duurzame bewaring van digitale collecties maken het mogelijk om het publiek opnieuw toegang te geven tot deze content.

We geven hen de juiste tools om het materiaal niet alleen te beheren maar er ook mee aan de slag te gaan. In vormingen leren we hen de kneepjes van ons archiefsysteem kennen, zodat ze vlot materiaal terugvinden en kunnen downloaden voor eigen gebruik. Zo kan bijvoorbeeld een regionale omroep als Focus-WTV beeldmateriaal voor zijn reportages in het meemoo-archiefsysteem zoeken en zo hergebruiken ze meteen de digitale collecties die ze bij ons bewaren. Al deze info verzamelen we voor de contentpartners op het partnerportaal.

Snel op weg met het partnerportaal >

Materiaal toegankelijk maken via websites van onze contentpartners

Contentpartners kunnen het materiaal dat bij meemoo gearchiveerd werd zelf ter beschikking stellen op de eigen platformen. Door een integratie te bouwen op basis van de meemoo-API's - een applicatie die door andere websites bevraagd kan worden - kunnen ze een kopie nemen van de bestanden en de bijhorende metadata ophalen uit het meemoo-archiefsysteem. Veranderingen komen dan automatisch door.

Lees meer over het gebruik van de meemoo-API >

Bezoek je bijvoorbeeld de website van Industriemuseum of Huis van Alijn (foto), dan kan je daar video’s bekijken die rechtstreeks vanuit het meemoo-archiefsysteem doorgestuurd worden. Zo’n verbinding met de meemoo-API zetten we eenmalig op samen met onze contentpartner, waarna zowel wij als de contentpartner geen manuele interventies hoeven te doen.

Vragen?

Heb je als contentpartner een vraag over het gebruik van de API? Laat ons iets weten via je accountmanager!

Contentpartner worden? Lees hier wie in aanmerking komt >