Publiekdomeindag

21 feb 2020 | Brussel

Het publiek domein is de verzameling van alle creatieve werken waarop geen exclusieve rechten rond intellectueel eigenaarschap vallen. Deze rechten kunnen verlopen zijn, afgestaan zijn, de auteur kan er expliciet van afzien of ze kunnen niet van toepassing zijn. Zo kwamen dit jaar de werken van kunstschilder James Ensor, de schrijvers Maurice Maeterlinck en Klaus Mann, de ontwerpster en architecte Aino Aalto en de componist Richard Strauss in het publieke domein. Het is het materiaal bij uitstek om in te zetten in je opendatabeleid en hergebruik mee mogelijk te maken.

Masterclass Publiek Domein 2019 (NL), Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0.

Masterclass Publiek Domein 2019 (NL), Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0.

Wij helpen je graag op weg, en zetten op 21 februari het publieke domein in de kijker. Doel: erover waken dat gedeeld erfgoed vrij toegankelijk wordt en blijft.

In België zetten wij van meemoo samen met KBR onze schouders onder Publiekdomeindag en organiseren we op 21 februari een studiedag in Brussel. Wil je je kennis rond publiek domein verbeteren en ervaringen uitwisselen? Of de resultaten zien van de fotowedstrijd Wiki Loves Heritage? Schrijf je dan meteen in.

Een gedetailleerd programma volgt. Voertaal van het event is Engels.

Tijdstip: vrijdag 21 februari 2020, van 14u - 16u30.
Locatie: Koninklijke Bibliotheek van België, Royal Sky Room I, Kunstberg, 1000 Brussel.

We halen de pagina op, even geduld...