Opleidingen meemoo-archiefsysteem (MAM): voorjaar 2023

volzet
20 mrt 2023 - 23 jun 2023 | online

Om jou als contentpartner wegwijs te maken in het meemoo-archiefsysteem (MAM), organiseren we ook in het voorjaar van 2023 opleidingssessies. We kiezen opnieuw voor online sessies, voorafgegaan door een zelfstudiegedeelte.

Wat?

Je kan een sessie voor jou alleen of voor maximum vier collega’s van dezelfde organisatie boeken. Sessies duren ongeveer 1,5 uur. Tijd genoeg voor onze collega’s om met jou de belangrijkste zaken te overlopen. Hierbij kan o.a. aan bod komen:

  • de vernieuwde interface;

  • zoeken en vinden in het archief;

  • kwaliteitscontroles uitvoeren op gedigitaliseerd materiaal;

  • metadata toevoegen in het archiefsysteem;

  • materiaal en metadata exporteren met gebruik van exportlocaties;

  • hoe het meemoo-metadatamodel in elkaar zit en de implementatie hiervan in het archiefsysteem;

  • de relatie met andere meemoo-systemen zoals onze registratietool, Het Archief voor Onderwijs, Catalogus Pro en Het Archief.

Voorafgaand aan de één-op-één sessie lees jij je in op het partnerportaal, onder het topic ‘Aan de slag in het meemoo-archiefsysteem’. Daar leer je hoe je kan inloggen, hoe je een item opzoekt en afspeelt en hoe je een fragment kan aanmaken en exporteren. Heb je al wat ervaring in het archiefsysteem, neem dan gerust ook de andere documentatie door. Specifieke vragen kan je doorgeven in het registratieformulier of bespreken met de lesgever voor de workshop.

Voor wie?

Je kan deze opleiding volgen als nieuwe gebruiker van het meemoo-archiefsysteem of als ervaren gebruiker die wil focussen op doorgedreven aspecten van het systeem. Deelnemers aan eenzelfde online sessie hebben liefst dezelfde mate van ervaring.

Praktisch

Voorlopig zijn er geen vrije plaatsen meer voor de opleidingsmomenten in het voorjaar. Had je je al ingeschreven voor een sessie in mei of juni? Dan krijg je binnenkort een mail met verdere details.

De data voor de opleidingen over het meemoo-archiefsysteem in het najaar lees je in de volgende partnerupdate.

Vragen over deze opleiding? Je accountmanager beantwoordt ze graag.

We halen de pagina op, even geduld...