Toegang & hergebruik

Partners

Arteveldehogeschool

Looptijd

januari 2017 - december 2018

Beeld en geluid voor het lager onderwijs

Het Archief voor Onderwijs wil beeld en geluid in elke klas brengen. Volgens onderzoek met imec.livinglabs wordt ons platform vaker in het secundair onderwijs gebruikt dan in het lager. Waarom is dat zo?

We zoeken dit het komende jaar uit met een Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoekstraject (PWO), geleid door docenten Sven De Maertelaere en Thibaut Cromphaut van de Arteveldehogeschool. Tijdens het academiejaar 2017-2018 werken we op twee manieren aan ons aanbod voor het lager onderwijs.

Sven en Thibaut, die als docenten het lager onderwijs als hun broekzak kennen, brengen de eindtermen en leerplandoelen in kaart van de vakken Wetenschappen & Techniek en Mens & Maatschappij. Met dat wetenschappelijk onderzoek in het achterhoofd werken ze een kwalitatief aanbod uit dat rekening houdt met vakdidactiek.

Daarbovenop ontwikkelen ze didactische tips om kwaliteitsvol en doelgericht met het platform aan de slag te gaan. Hoe kan een leerkracht Het Archief voor Onderwijs inzetten in het lager onderwijs? Hoe kan beeld en geluid de les naar een hoger niveau tillen en wat zijn mogelijke uitdagingen? Door een antwoord te bieden op deze vragen willen we fundamenteel bijdragen aan de digitale geletterdheid van leerkracht en leerlingen.

Heb je een vraag?
Contacteer Leen De Bruyn
Projectleider & Accountmanager Onderwijs
We halen de pagina op, even geduld...