Mijlpaal: 500.000ste drager omgezet naar duurzaam digitaal formaat

15 dec 2020

4 december 2013 was een historische dag voor meemoo: die dag begonnen we de migratie van de eerste audiovisuele dragers. Sindsdien zijn meer dan 500.000 dragers omgezet in bestanden op onze massa-opslaginfrastructuur. Iets wat we in het kort “digitalisering” noemen.

Dat het proces sinds enkele jaren niet precies meer samenvalt met digitaliseren, is omdat we ook dragers behandelen die al een digitaal signaal of zelfs digitale bestanden bevatten. Die half miljoen dragers - van 44 verschillende dragertypes - bevatten audio, video en film en worden in onze immer uitdijende archiefsysteem bewaard. De gemiddelde duurtijd van de bestanden is ongeveer één uur. 

Hoeveel dragers zullen er uiteindelijk omgezet worden? Het is moeilijk daar een exact cijfer op te kleven, maar op dit moment zijn er alvast ongeveer 650.000 bij ons aangemeld. Contentpartners verwerven vaak nieuw materiaal en voor bijvoorbeeld de digitalisering van film is nog geen deadline gezet. Wij hebben alvast zin om er nog eens een half miljoen bij te doen.

We halen de pagina op, even geduld...