Gerelateerde projecten


Digital Repair Cafe: workshop inhoud van oude dragers capteren

13 nov 2020 | Gent

VOLZET

Herinner je nog de computerdiskette? Heb je er misschien zelfs nog liggen? Samen met de partners van het project Digital Repair Café organiseren we op 13 november 2020 een gratis hands-on workshop waarbij je data van computerdiskettes en andere verouderde dragers leert halen.

Praktisch

Datum: vrijdag 13 november 2020 van 9u tot 16u.

Locatie: bij meemoo, zaal Beaker, Kleindokkaai 9a, 9000 Gent.

Inschrijven voor deze workshop is niet meer mogelijk, bij vragen contacteer nastasia.vanderperren@meemoo.be.

We voorzien zelf testmateriaal, maar breng zeker je eigen informatiedragers mee als je die hebt. Voorlopig staat het overzetten van data op diskettes (3,5 inch en 5,25 inch), Iomega zipdisks, M.O. disks en optische schijven (bv. cd-r, cd-rom of dvd) op het programma. Zijn er andere verouderde dragers waar jij de data wil afhalen? Stuur dan een e-mail naar Nastasia Vanderperren en we bekijken of we het kunnen opnemen in het programma.

De workshop omvat zowel een theoretisch als een praktisch deel. In het theoretisch deel leer je waar je rekening mee moet houden bij het preserveren van (data op) obsolete dragers; in het praktische gedeelte gaan we met leesapparatuur en software aan de slag. Op het einde van de workshop ben je in staat om de verschillende dragerformaten te herkennen, identieke digitale kopieën van de drager te maken en de kopie te analyseren en gebruiken.

Over Digital Repair Cafe

Deze workshop sluit aan bij het project Digital Repair Café, dat AMSAB-ISG en meemoo in samenwerking met contentpartners AMVB, VAi, ADVN, AVG, CAVA, en Letterenhuis realiseren met de steun van de Vlaamse Gemeenschap. Het project is een initiatief van de werkgroep Privaatrechtelijk Archief.

>> Meer over Digital Repair Cafe

Heb je een vraag?
Contacteer Nastasia Vanderperren
Medewerker Expertise
We halen de pagina op, even geduld...