Klaar voor het najaar met nieuwe vormingen en events

30 okt 2023

Dit najaar staan er weer heel wat vormingen en evenementen op de planning. Of je nu actief bent in de cultureelerfgoedsector, in het onderwijs werkt of contentpartner van meemoo bent: er is voor iedereen wat wils. Spijker je kennis over auteursrechten bij of ontdek als lesgever de troeven van ons onderwijsplatform Het Archief voor Onderwijs. 

Ben je actief in een cultureelerfgoedorganisatie? 

7 november: Rechtenworkshop Auteursrechtelijk Beschermd Materiaal

Voor wie? Niet alleen (analoge of digitale) collectiebeheerders zijn welkom, ook voor communicatie- of interactiemedewerkers kan deze workshop interessant zijn.

Wil je de erfgoedcollecties van je organisatie zo open en (her)bruikbaar mogelijk online ontsluiten, maar vind je de weg niet op het vlak van auteursrechten? Tijdens deze rechtenworkshop voorzien we je van de nodige bagage, zowel op theoretisch als op praktisch vlak. De focus ligt hierbij op collecties die nog niet in het publiek domein zitten. 

16 november: TRACKS-namiddag rond visie op je archief

Voor wie? Alle personen en organisaties binnen het kunstenerfgoedveld zijn welkom.

Het formuleren van een heldere visie op archiefzorg blijft voor veel kunstenaars en kunstenorganisaties een moeilijke oefening. Zit jij soms ook met de handen in het haar als het aankomt op archiefzorg? Weet je niet goed welke zaken je precies moet bijhouden, welke handelingen prioritair zijn en wat je allemaal kan doen met je archief? Tijdens dit ontmoetingsmoment ga je samen met de TRACKS-partners aan de slag met jouw visie op archiefzorg.

24 november: Workshop command line najaar

Voor wie? Iedereen die actief is in de brede cultuur- en erfgoedsector. Het is aan te raden dat je de basisvaardigheden - zoals navigeren en het commando opbouwen - beheerst, of aanwezig was op de eerste workshop die in het voorjaar doorging.

Met de command line geef je je computer opdrachten door middel van tekstcommando’s. Handig als je je systeem snel wil beheren, of repetitieve taken wil automatiseren. In deze tweede workshop gaan we dieper in op de meer geavanceerde technieken. Zo leer je onder andere commando’s aan elkaar te linken en scripts uit te voeren. Heb je zelf een use case die je opgelost wil zien met behulp van command line? Laat het ons dan zeker weten.

© meemoo

Ben je contentpartner van meemoo?

Als contentpartner ben je steeds welkom om je in te schrijven voor bovenstaande vormingen. Daarnaast organiseren we ook vormingen en events specifiek voor contentpartners, zoals een opleiding over het meemoo-archiefsysteem, het partnerevent of een partnerworkshop rond Het Archief voor Onderwijs.

Ben je lesgever of student in een lerarenopleiding en wil je aan de slag met Het Archief voor Onderwijs?

1 september - 7 december: Workshops Het Archief voor Onderwijs

Op ons onderwijsplatform vind je als lesgever of lesgever-in-wording meer dan 26.000 video- en audiofragmenten van diverse Vlaamse cultuur-, media en overheidsorganisaties. Met deze workshops willen we je helpen om meer uit audiovisueel lesmateriaal te halen. Met de hulp van onze ervaren leerkrachten verken je Het Archief voor Onderwijs, vind je je weg in inspirerend lesmateriaal en pik je onderweg handige didactische tips en concrete werkvormen mee. Online, of op maat bij jou op school.


We halen de pagina op, even geduld...