Gerelateerde projecten


Vrouwen van de dans in 't rood

17 apr 2020 | Gent

In het kader van het Wiki-project Women in Red en het maandthema dans, organiseren we een trainingssessie en virtuele vragenuurtjes over schrijven op Wikipedia. Op Wikipedia, de meest geraadpleegde encyclopedie ter wereld, vind je vandaag te weinig informatie over belangrijke vrouwen. Hun naam verschijnt als een rode link, omdat zij nog geen Wikipediapagina hebben.

 Het Wiki-project Women in Red wil deze gendergap dichten door zoveel mogelijk biografieën van vrouwen toe te voegen. Meemoo, CEMPER en Wikimedia België organiseren daarom een trainingssessie via video conferencing en virtuele vragenuurtjes om zowel beginnende als meer gevorderde Wikipedia-schrijvers op weg te helpen bij het schrijven over vrouwen van de dans. 

Zin om mee te doen?

Surf naar de projectpagina en voeg jezelf toe als deelnemer. 

Hulp nodig?

  • Volg een trainingssessie via video conferencing voor beginnende Wikipedia-schrijvers op vrijdag 17 april van 10u tot 12u. Je hebt alleen een laptop/desktop of tablet nodig om deze sessie te kunnen volgen. 

  • Stel al je vragen tijdens onze virtuele vragenuurtjes. We helpen iedereen zowel bij technische vragen, als met tips & tricks voor het schrijven van een goed artikel over dans en het vinden van online bronnen op vrijdag 17 april van 15u tot 16u en vrijdag 24 april van 10u tot 11u.

  • Inschrijven hiervoor is verplicht.

We halen de pagina op, even geduld...