Partnerevent voorjaar 2023

11 mei 2023 | online

Naar goede gewoonte gaan we graag met jou in dialoog over onze plannen van 2023 tijdens een partnerevent.

Voor de zomer lanceren we een nieuwe versie van hetarchief.be waarin o.m. Catalogus Pro inkantelt. Op het online partnerevent op 11 mei 2023 van 10u tot 11u30 kon je het vernieuwde platform in avant-première ontdekken.

Niet alleen een sneak preview van het vernieuwde hetarchief.be stond op het programma die ochtend. We doken ook in kenjedrager.be - nu uitgebreid met foto - en in enkele nieuwe functionaliteiten op Het Archief voor Onderwijs en wat deze kunnen betekenen voor jouw materiaal. Je kreeg verder nog enkele korte updates zoals over iPRES 2024. 

Voor een uitgebreide stand van zaken van het GIVE-metadataproject kon je als contentpartner uit de cultuur- en overheidssector intekenen op een aparte online infosessie van 11u45 tot 12u45. Zowel op het vlak van metadataverrijking via spraak- en entiteitsherkenning als via gezichtsherkenning zetten we in de komende maanden namelijk grote stappen. Tijdens deze sessie kwam je te weten over welke metadata het juist zal gaan en welke gebruik- en ontsluitingsmogelijkheden zich voor de toekomst aandienen.

Het metadataproject kadert in het Gecoördineerd Initiatief voor Vlaamse Erfgoeddigitalisering (GIVE) binnen het relanceplan Vlaamse Veerkracht van de Vlaamse overheid en wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. 

In beeld: 'Landschap in Devon' door Constant Permeke, collectie KMSKA, artinflanders.be, foto: Hugo Maertens, licentie: publiek domein

We halen de pagina op, even geduld...