Meemoo’s online partnerevent: voorjaar 2021

31 mei 2021 - 4 jun 2021

Hopelijk staat de eerste week van juni al in fluo aangeduid in je agenda, want dan verwelkomen we je graag op ons tweede online partnerevent. Hét moment bij uitstek om je bij te praten en te inspireren. Jij zet de koffie, wij zorgen voor de rest.

Tijdens vijf verschillende sessies, verspreid over de week, nemen we een aantal concrete thema’s onder de loep. Jij selecteert je favorieten: zo stel je zelf je persoonlijke programma samen en vermijd je onnodige schermtijd. Registreren doe je via het formulier onderaan de pagina.

Programma:

Maandag 31 mei, 10-11u

Sessie 1: Mee met meemoo

We trappen de week af met een flinke dosis meemoo en praten je bij over de huidige stand van zaken. Waar zijn we mee bezig en wat staat er nog op stapel? Wat kan je verwachten van de nieuwe inventaristool en waar staan we op het vlak van digitalisering? In een uurtje ben je helemaal mee met onze plannen en projecten.

Dinsdag 1 juni, 10-11u30

Sessie 2: Relancevoorstellen

Met zijn impulsprogramma geeft de Vlaamse overheid een flinke boost aan de heropstart van de cultuursector. Meemoo springt mee op de kar en is betrokken bij meerdere projecten, met een focus op de digitalisering van collecties. Ook de onderwijsmiddelen bieden mogelijkheden. Ontdek tijdens deze sessie welke voorstellen op tafel liggen en wat dit voor jou zou kunnen betekenen als contentpartner.

Dinsdag 1 juni, 14-15u

Sessie 3: Mee met de digitale (in)stroom

Digitaal (geboren) materiaal veiligstellen door het duurzaam te bewaren: er komt heel wat bij kijken. Benieuwd naar onze dienstverlening digitale instroom? Tijdens deze sessie leer je meer over het pad dat we tot nog toe aflegden, de uitdagingen die we onderweg tegenkwamen en de lessen die we eruit trekken voor de toekomst.

Donderdag 3 juni, 10-11u

Sessie 4: Roadmap Het Archief 2.0

Je herinnert je misschien nog van ons vorige partnerevent dat we sleutelen aan een roadmap voor Het Archief 2.0. In de tussentijd zaten we niet stil: we maakten de vertaalslag van concept naar concreet plan van aanpak. Benieuwd wat er zit aan te komen en wat dit voor jou betekent? We doen het uit de doeken tijdens een korte infosessie.

Donderdag 3 juni, 14-15u

Sessie 5: SOS linked data

Zijn linked data (nog) niet jouw dada? Geen zorgen. Tijdens deze sessie gaan we back to basics en leggen we je linked data uit in mensentaal. Aan de hand van enkele voorbeelden uit de praktijk ontdek je de voordelen van linked data en wat ze voor jouw organisatie kunnen betekenen. Wedden dat je niet meer zonder wil?

Schrijf je hier in voor het partnerevent en de sessies van jouw keuze:

*Raadpleeg hier ons privacybeleid.