Bootcamp open culturele data (3de editie)

  • 2 jun 2020
  • 3 jun 2020
  • 4 jun 2020
  • 9 jun 2020
  • 25 jun 2020
| Gent

Wil je leren hoe je de principes van open culturele content in de praktijk kan toepassen, nieuwe tools leren gebruiken om data op te schonen, en datasets en beelden rond cultureel erfgoed op beschikbare online platformen leren publiceren? In juni 2020 organiseren we de derde editie van het bootcamp open culturele data, een intensieve vijfdaagse workshop, die dit jaar door de coronamaatregelen als een reeks webinars plaatsvindt op 2, 3, 4, 9 en 25 juni.

Voor wie? Collectiebeheerders en medewerkers van culturele instellingen verantwoordelijk voor de registratie, het beheer, de ontsluiting en het hergebruik van data en beelden. Dit is een kans om nieuwe tools te leren gebruiken, live de toepassing van de principes van linked open data op culturele data te zien en na te denken over hoe je dit op je eigen collecties, gegevens en beelden kan toepassen.

Wat? In de loop van vijf dagen leren deelnemers data schonen en doorzoekbaar maken, voorzien van persistente identifiers, koppelen aan externe authorities, de rechtenstatus ervan bepalen en op verschillende bestaande platformen publiceren als linked open data. We nodigen ook externe sprekers uit om aan de hand van praktijkvoorbeelden een antwoord te geven op de vraag: "waarom doen we dit eigenlijk?".

Wanneer? De vijfdaagse workshop zal plaats vinden op 2, 3, 4, 9 en 25 juni 2020. We verwachten dat elke deelnemer op elk van de vijf dagen aanwezig is om deel te nemen aan de workshops.

Waar? Online. De deelnamelink wordt verstuurd naar de ingeschreven deelnemers.

De deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Iedereen die interesse heeft, kan zich tot 14 april 2020 inschrijven via Eventbrite.

Meer informatie over het volledige programma volgt binnenkort.

Ben je benieuwd naar de vorige edities van dit bootcamp? 

We halen de pagina op, even geduld...