Toegang & hergebruik

Partners

Canon Cultuurcel

Looptijd

2015 - ...

Literatuur in woord en beeld

In 2015 selecteerde de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde 50+1 essentiële werken uit de Vlaamse en Nederlandse literatuur. In samenwerking met CANON Cultuurcel verzamelden we in 2016 per klassieker audiovisueel materiaal voor Het Archief van Onderwijs.

De kracht van het verhaal

Boeken lezen saai? Niet met Het Archief voor Onderwijs. Op een originele manier brengen we jongeren in contact met de schrijver en tijdsgeest van een boek.

Het audiovisueel materiaal bestaat uit fragmenten over de auteur, het tijdskader waarin het boek geschreven werd, kenners en lezers die spreken over het boek, meer info over de thematiek en structuur, bewerkingen van het boek in film en theater …

Dit project is een samenwerking met CANON Cultuurcel en KANTL. De collectie is nog steeds een vaste waarde en wordt erg geapprecieerd door leerkrachten.

Zie je geen filmpje? Controleer even je cookie-instellingen, dan kunnen we deze inhoud ook aan jou tonen. Je cookie-instellingen aanpassen kan onderaan deze pagina. Klik op 'verander uw toestemming' vlak boven de tabel en vink 'voorkeuren' en 'statistieken' aan.

Heb je een vraag?
Contacteer Leen De Bruyn
Projectleider & Accountmanager Onderwijs
We halen de pagina op, even geduld...