Gerelateerde events


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde links


Draag vanaf nu bij aan het programma van iPRES 2024

7 feb 2024

Staat 16 tot en met 20 september al met stip in je agenda? Dan strijkt iPRES, de internationale conferentie voor digitale preservering, neer in Gent en Vlaanderen. Wist je dat je niet alleen als bezoeker kan deelnemen, maar ook mee het programma kan vormgeven? De komende maanden kan je zelf een voorstel indienen. Waarom dat relevant is en hoe je dat doet, lees je hieronder.

3 redenen om een bijdrage in te dienen

  1. Deze internationale conferentie is hét uitgelezen platform om een internationaal publiek te ontmoeten dat ook met digitale preservering bezig is.

  2. Het is de ideale gelegenheid om je netwerk uit te breiden. De conferentie spreekt een breed publiek aan, gaande van archivarissen, bibliothecarissen, onderzoekers en leveranciers tot beleidsmakers binnen de cultuur, media en overheid. Ook wetenschappers, universiteitsmedewerkers en studenten vinden hun weg naar de conferentie.

  3. Je kan er je eigen organisatie in de kijker zetten door een boeiend project rond digitale preservering voor te stellen, de community vooruit helpen door een praktijkvoorbeeld met lessons learned te delen of je eigen activiteiten naar voren schuiven en je zo (inter)nationaal te positioneren.

Hoe dien je je voorstel in?


Wil je een bijdrage doen voor deze 20ste editie van iPRES, zorg dan dat die binnen een van de 3 thema’s past: From Document to Data, Scaling up en Start to Preserve. Naast een thema kies je ook een format dat bij je bijdrage past. Afhankelijk van de vorm van je voorstel, hou je rekening met een andere deadline om in te dienen:

17 maart

15 mei

Papers (onderzoek, praktijk, …)

Bake-off

Paneldiscussies

Spelvorm, games

Tutorials

Birds of a feather-sessies

Workshops

Lightning talk, poster

Wat deze formats inhouden en met welke richtlijnen je rekening moet houden, lees je hier. Ook het webinar van 11 januari, waarin de richtlijnen uit de doeken gedaan werden en veelgestelde vragen een antwoord kregen, kan je herbekijken. Blijf je nog steeds met vragen achter? Spring dan gewoon binnen op een van onze wekelijkse online drop-in sessions. Inschrijven is niet nodig. Klaar om je voorstel in te dienen?

Meemoo vormt samen met Het Facilitair Bedrijf (Digitaal Archief Vlaanderen), Universiteit Gent en VRT het kernteam dat de schouders zet onder de organisatie van dit hybride congres. Meer info? ipres2024.be

We halen de pagina op, even geduld...