Catalogus Pro

Doelgroep:
contentpartners van meemoo

Catalogus Pro maakt meemoo’s digitale archief toegankelijk voor de contentpartners die eraan bijdragen. Het platform is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen meemoo en zijn Vlaamse cultuur-, media- en overheidspartners.

Het platform is exclusief toegankelijk voor de meer dan 150 contentpartners van meemoo die er snel en gemakkelijk materiaal zoeken, vinden en bekijken in een beveiligde omgeving. Gebruiksgemak staat hierbij voorop.

Catalogus Pro is de plaats waar we beginnen te zoeken als we benieuwd zijn naar materiaal van andere contentpartners. Het platform is eenvoudig in gebruik en we kunnen het materiaal meteen bekijken. We doen er bijvoorbeeld research voor onze tentoonstellingen of controleren onze eigen collectie."

- Ellen Ryckx, Coördinator Studio Alijn, Huis van Alijn

Uiteraard kunnen de contentpartners binnen het algemene afsprakenkader met meemoo zelf beheren wat er doorstroomt naar de catalogus, en wat niet. De contactgegevens van de beherende contentpartner worden bij elk item vermeld zodat vragen over items op het platform makkelijk de weg vinden. Ook krijgen enkel bepaalde medewerkers van de contentpartners toegang tot de catalogus.