Toegang & hergebruik

Partners

Canon Cultuurcel

Looptijd

januari - april 2017

Actief met Archief

Met het pilootproject 'Actief met Archief' geeft Het Archief voor Onderwijs leerkrachten, die actief aan de slag willen met archiefmateriaal, een duwtje in de rug.

In een downloadbare toolkit vinden ze beeldmateriaal rond een aantal onderwerpen, maar ook tips over storyboards en het filmen zelf (kadrage, montage en geluid). Ook vinden ze er meer info over legale voorwaarden zoals mag ik een filmpje zomaar delen, of mag ik onbekenden filmen op straat? Op deze manier kunnen klassen de aangeboden fragmenten combineren met eigen materiaal.

Het College van Melle ging er alvast mee aan de slag in één van onze testprojecten.

Zie je geen filmpje? Controleer even je cookie-instellingen, dan kunnen we deze inhoud ook aan jou tonen. Je cookie-instellingen aanpassen kan onderaan deze pagina. Klik op 'verander uw toestemming' vlak boven de tabel en vink 'voorkeuren' en 'statistieken' aan.

De gekozen onderwerpen zijn onder andere pesten, milieu, mobiliteit (lager onderwijs), sub- en jeugdcultuur, technologie en grenzen (secundair onderwijs). Voor de praktische en mediawijze tips en storyboardvoorbeelden per onderwerp ging meemoo in zee met vzw Jekino.

Dit project is gestart begin 2017 in samenwerking met CANON Cultuurcel. In april werd het project afgerond; de bevindingen nemen we mee naar volgende projecten.

Heb je een vraag?
Contacteer Leen De Bruyn
Projectleider & Accountmanager Onderwijs
We halen de pagina op, even geduld...