Coaching: beheer je digitale collectie met meemoo-tools

25 mrt 2021

Beheer je een digitale collectie en gebruik je daar soms één van onze tools voor? Misschien ging jij al eens aan de slag met bijvoorbeeld de Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit of met CultURIze? Of weet je niet goed waar te beginnen? Op 25 maart staan we klaar om je op weg te helpen en al je vragen over deze tools te beantwoorden.

Concreet zullen we je helpen met acht tools, hoofdzakelijk in beheer van meemoo - al behandelen we ook tools die we niet zelf onderhouden maar die jou wel kunnen ondersteunen in je werk.

  • Scoremodel Digitale Duurzaamheid waarmee je de belangrijkste pijnpunten in de bewaring van je digitale collecties identificeert.

  • Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit waar je op basis van stellingen, een score krijgt en tips en inspiratie om je digitale maturiteit te verbeteren.

  • CultURIze die je toelaat om zelf de persistente URI’s voor je collectieobjecten te beheren.

  • De Publiekdomeintool waarmee je werken in je collectie identificeert waarop geen auteursrechtelijke bescherming rust en die je vrij mag publiceren op het web.

  • OpenRefine, een tool waarmee je op een slimme manier thesauri kan schonen, verrijken en waar mogelijk zelfs koppelen met linkeddatabronnen.

  • DPF Manager voor de kwaliteitscontrole van TIFF-bestanden.

  • MediaConch voor de kwaliteitscontrole van MKV/FFV1-bestanden.

  • VeraPDF voor de kwaliteitscontrole van PDF/A-bestanden.

Heb je één van de tools al gebruikt en ben je vastgelopen? Of weet je niet wat je moet doen met de resultaten ervan? Misschien ben je niet zeker welke tool jou kan helpen. Tijdens deze coaching helpen we je graag om je koudwatervrees te overwinnen. Wij lopen samen met jou mee door de tool en vertellen je waarvoor en wanneer je de tool best gebruikt. Indien je bent vastgelopen, helpen we je terug op weg.

Vertel ons met welke tool je hulp nodig hebt en waar je precies vastgelopen bent. Wij bekijken wie van onze collega’s je het beste kan helpen en spreken dan een exact tijdstip op 25 maart met je af. Neem je dataset, half afgewerkte vragenlijst of onvolledige rapporten er dan zeker bij.

De inschrijvingen voor dit evenement zijn afgelopen.

Voor elke tool zijn 3 tot 5 plaatsen beschikbaar, afhankelijk van beschikbaarheid van onze collega’s en de duur van de sessie.

We halen de pagina op, even geduld...