KLAAR

Jongeren die opgegroeid zijn in een snelle beeldcultuur bereiken én hen meteen ook complexe concepten als geld of radicalisering op een heldere manier uitleggen? Het online programma KLAAR wil precies dat doen, op maat van de leerkracht en de klas.

Leerkrachten zijn voortdurend op zoek naar boeiend beeldmateriaal dat moeilijke onderwerpen bevattelijk maakt. Sinds de lancering van KLAAR komt Het Archief voor Onderwijs hier nog meer aan tegemoet.

Enerzijds kunnen leerkrachten samen met hun klas de korte afleveringen van KLAAR bekijken, waarin telkens experten van VRT NWS aan het woord komen. Iedere aflevering is tot 30 dagen na verschijnen beschikbaar voor leerlingen, zonder in te loggen. Voor leerkrachten met een account blijven de afleveringen permanent beschikbaar. Anderzijds bleek uit een testperiode in 2017 dat verrijkende collecties een belangrijke meerwaarde zijn voor Vlaamse leerkrachten. Daarom selecteert de redactie van Het Archief voor Onderwijs aanvullend beeldmateriaal rond de onderwerpen die aan bod komen. Wekelijks brengt het digitaal schoolplatform Smartschool leerkrachten op de hoogte van nieuwe afleveringen en collecties.

Met KLAAR en de bijhorende collecties verruimen en actualiseren we Het Archief voor Onderwijs en helpen we de leerkracht bij zijn lespraktijk. Zo sluit deze bijzondere samenwerking mooi aan op het doel van ons onderwijsplatform: het onderwijs toegang bieden tot Vlaams beeld en geluid op maat van de klas.

Het Archief voor Onderwijs, VRT en Smartschool lanceerden KLAAR begin 2018. Sindsdien worden wekelijks nieuwe afleveringen gemaakt specifiek voor het secundair onderwijs, mét succes.

Meer weten?

Ontdek KLAAR op Het Archief voor Onderwijs

Heb je een vraag?
Contacteer Leen De Bruyn
Projectleider & Accountmanager Onderwijs
We halen de pagina op, even geduld...